Twee scholen genomineerd voor de Lang Leve de Liefde Award in Noord-Holland Noord:Praktijkschool West-Friesland en Clusius College Schagen maken kans
Dinsdag 30 Januari 2018
NOORDKOP- Praktijkschool West-Friesland is genomineerd voor de Lang Leve de Liefde Award voor het praktijkonderwijs en het Clusius College in Schagen voor het voortgezet onderwijs.Begin 2018 wordt voor de derde keer deze Lang Leve de Liefde Award uitgereikt. Met de Lang Leve de Liefde Award willen Soa Aids Nederland en Rutgers de kwaliteit van seksuele- en relationele vorming op scholen stimuleren, waarderen en er bekendheid aan geven.

Met de Lang Leve de Liefde (LLL) Award willen Soa Aids Nederland en Rutgers de kwaliteit van seksuele- en relationele vorming op scholen stimuleren, waarderen en er bekendheid aan geven. Voor de award komen scholen in aanmerking die:

         structureel, dus in meerdere leerjaren, bij voorkeur ieder schooljaar, lesgeven over seksualiteit en relaties;

         gebruik maken van onder meer het lespakket Lang Leve de Liefde;

         zich onderscheiden in lessen en beleid over seksualiteit, seksuele diversiteit en wensen en grenzen;

         de pijlers van de Gezonde School (beleid, educatie, signalering en omgeving) in acht nemen.

Dit jaar worden er awards uitgereikt voor drie schooltypes: voortgezet onderwijs, praktijkonderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs.

 

Bekendmaking winnaar

In de Week van de Liefde (1216 februari) wordt per schooltype de winnaar bekend gemaakt en de Lang Leve de Liefde Award met de bijbehorende prijs op de winnende school uitgereikt. De inzendingen worden beoordeeld door een jury bestaande uit professionals werkzaam in preventie, onderzoek en onderwijs op het gebied van seksuele gezondheid en seksuele vorming. Bij de beoordeling wordt gelet op vier aspecten: educatie, beleid, signalering, omgeving. Dit zijn ook de pijlers van de Gezonde School en het themacertificaat Relaties en seksualiteit. Ook de mate waarin er structureel aandacht is voor het thema relaties en seksualiteit, seksuele diversiteit en wensen en grenzen wordt meegenomen in de jurering. De samenwerking van de school met GGD (in deze regio GGD Hollands Noorden), Jeugdgezondheidszorg en Sense, en de betrokkenheid van ouders zijn belangrijke aandachtspunten.


Rubriek: Nieuws


Hier lees je alles wat er in ons Omring-gebied gebeurt deze week
De grote Paasveetentoonstelling in Schagen moet gedeeltelijk moeten worden drooggelegd. Dat vindt Schagenaar Jan Willem de Vries. De Vries vindt dat het evenement is verworden tot een zuippartij. Daarom zouden de taps vanaf 14.00 uur dicht moeten.
Nee, niet droogleggen Paasveetentoonstelling om 14.0uur

Ja, droogleggen Paasveetentoonstelling om 14.0uurJa, droogleggen Paasveetentoonstelling om 14.0uur 21
Nee, niet droogleggen Paasveetentoonstelling om 14.0uur 5Auto van de week


Fraaie Mitsubishi SpaceStar bij Fakkert Schagen. Bouwjaar 2016, nog geen 40.000 km. op de teller en voor maar 11.950 euro! Meer weten? Bel naar 0224-213144 of kom naar De Witte Paal 325 in Schagen!