FC Volendam start tegen FC Oss; jaar 2018 moet jaar van herstel worden
Maandag 8 Januari 2018
VOLENDAM - Het jaar 2018 moet voor FC Volendam het jaar van herstel worden. Het jaaroverzicht van het voorbije jaar maakte duidelijk dat FC Volendam in een overgangssituatie was terecht gekomen. Er werden veel ‘doelpunten’ ingeleverd en de opvolgers hebben dat nog niet kunnen rechttrekken. De jeugdlichting die van hun vijftiende jaar nu aan het doorbreken is, heeft nog niet de routine om FC Volendam weer bovenop de troon te zetten. De contouren van het nieuwe elftal worden volop zichtbaar. In de tweede periode was er eindelijk die periode van vier wedstrijden waarin FC Volendam volop punten verzamelde. Helaas werd dat door een enorme klap op de slotdag met een monsternederlaag tegen Jong Ajax teniet gedaan. Afgelopen zaterdag echter liet FC Volendam op De Toekomst zien, dat de geest nog volop in de fles zit. Door met 3-2 bij Jong Ajax te winnen heeft de ploeg zichzelf teruggebracht op de kaart.

Deze vrijdag is de eerste wedstrijd van de terugronde. Begonnen we in augustus tegen Helmond Sport thuis en daarna uit naar FC Oss, deze keer starten we tegen FC Oss en gaan we volgende week naar Helmond Sport. In Oss leed FC Volendam een totaal niet verdiende nederlaag. Een kwartier voor tijd werd een corner niet goed beoordeeld, waardoor het prijs was voor de thuisclub. Wie erbij was, kon de ogen niet geloven. Met name in de eerste helft verspeelde FC Volendam volop kansen om FC Oss flink terug te wijzen. Het gevolg was, dat FC Volendam een kater van jewelste opliep en FC Oss een paar wekenlang aan de kop van het klassement was terug te vinden.

Statistisch gezien moet FC Volendam deze vrijdag de Osssche ploeg stevig onder zich houden. Al moet daarbij direct aangetekend worden dat de Brabanders zich altijd zeer taai verzetten.  Bij het bezoek aan hun thuisbasis werd al vlot meegedeeld, dat FC Oss geen schiettent meer wilde worden zoals vorig seizoen. Er zou vanuit de omschakeling gespeeld worden, met andere woorden met de bus voor de deur. Dat zag FC Volendam al in de uitwedstrijd. Maar geleerd van de opmars die ingezet werd in de tweede periode mag verwacht worden dat FC Volendam de punten nu in huis gaat houden.

Veel gaat afhangen van de scheidsrechters. Met name in de wedstrijden tegen Almere City FC en FC Emmen kon vriend en vijand zien dat van hen  de persoonlijke noot een kwalijke noot kan zijn. Was het tegen FC Emmen de scheidsrechter die het slecht voor had met FC Volendam, tegen Almere City FC waren het de beide assistenten die hun spelregelboekje er nog eens op gingen naslaan. 

De makkelijkste weg is om gewoon zelf op tijd genoeg kansen te benutten de competitie startte met twee goals in de eerste twintig minuten tegen Helmond Sport. Zo’n start in 2018 zou precies zijn wat goed voor het zelfvertrouwen is. Als het publiek dan ook massaal laat horen geloof te hechten aan de goede afloop en de spelers een steun in de rug te willen geven, wordt het een mooi begin van deze negentien wedstrijden. En op publiek kan FC Volendam rekenen, dat bleek wel op de massale betuigingen op de social media de afgelopen weken. Heel het dorp leeft mee met FC Volendam. Dat is ook de kracht van het dorp. Dn is het weer net als vroeger, toen het geluid kilometers ver te horen was. Daar houden de spelers van.

Cor Tol 


Rubriek: sport


Hier lees je alles wat er in ons Omring-gebied gebeurt deze week
Mogen er van u strandhuizen komen op de stranden van Petten, Callantsoog, Groote Keeten en Sint Maartenszee. Ondernemers vinden vaak: meer gasten, meer omzet. Natuur- en stilte-liefhebbers willen de kust het liefst zo ongerept mogelijk houden
Ja, zet die strandhuizen er maar neer

Nee, hou de kust ongeschondenJa, zet die strandhuizen er maar neer 46
Nee, hou de kust ongeschonden 209