Zorgorganisaties in Noord-Holland Noord slaan handen ineen voor een gezamenlijke spoed- en herstelzorg
Woensdag 22 November 2017
NOORD-HOLLAND- Zorgorganisaties in West-Friesland en de Kop van Noord-Holland slaan de handen ineen om een gezamenlijke regionale spoed- en herstelzorg te realiseren voor mensen die tijdelijk medische zorg nodig hebben om te herstellen. Dit wordt Eerstelijns Verblijf genoemd. Zorgorganisaties Omring, Wilgaerden, Stichting Vrijwaard, Zorggroep Tellus, Woonzorggroep Samen, Westfriesgasthuis, Noordwest Ziekenhuisgroep, De Zorgkoepel, de West- Friese Huisartsenorganisatie en HKN Huisartsen gaan samenwerken op het gebied van Eerstelijns Verblijf (ELV). De eerste resultaten van deze samenwerking zijn: ∑ Een gezamenlijke werkwijze en afspraken m.b.t. Eerstelijns Verblijf in de regio West-Friesland. ∑ Via de website www.herstelbedden.nu inzicht in het aantal beschikbare ELV plaatsen in West-Friesland en de Kop van Noord-Holland.

Met deze samenwerking zetten de betrokken zorgorganisaties een belangrijke stap in de verbetering van de zorg voor patiŽnten in de regio. Wanneer de ene zorgaanbieder even geen beschikbare plaatsen heeft, kan de andere zorgaanbieder de verwijzer verder helpen. Zo helpen ze gezamenlijk om de patiŽnt zo snel mogelijk te voorzien van de juiste zorg. Vanaf 17 november kunnen onder meer huisartsen en ziekenhuizen op de website www.herstelbedden.nu direct zien bij welke zorgorganisaties in de Kop van Noord-Holland en West-Friesland er ELV plaatsen beschikbaar zijn en voor welk zorgtype. Zo kunnen verwijzers hun patiŽnten snel en passend plaatsen.

 Herstelbedden.nu is een initiatief van Omring in samenwerking met: 

ē West-Friesland: Wilgaerden, Westfriesgasthuis, Zorgkoepel West-Friesland, Westfriese Huisartsenorganisatie.

ē Kop van Noord-Holland: HKN Huisartsen, Vrijwaard, Zorggroep Tellus, Woonzorggroep Samen, Noordwest Ziekenhuisgroep. 

Eerstelijns Verblijf (ELV)

 Eerstelijns Verblijf (ELV) is een kortdurend verblijf bij een zorgorganisatie zoals Omring en Wilgaerden. PatiŽnten kunnen gebruikmaken van ELV als zij tijdelijk vanwege medische redenen niet thuis kunnen wonen. Bijvoorbeeld na opname in het ziekenhuis. De huisarts of behandelend arts in het ziekenhuis schat in dat de patiŽnt op korte termijn zal herstellen. Het doel van het verblijf is dan ook weer zelfstandig thuis te kunnen wonen.


Rubriek: Nieuws


Hier lees je alles wat er in ons Omring-gebied gebeurt deze week
De grote Paasveetentoonstelling in Schagen moet gedeeltelijk moeten worden drooggelegd. Dat vindt Schagenaar Jan Willem de Vries. De Vries vindt dat het evenement is verworden tot een zuippartij. Daarom zouden de taps vanaf 14.00 uur dicht moeten.
Nee, niet droogleggen Paasveetentoonstelling om 14.0uur

Ja, droogleggen Paasveetentoonstelling om 14.0uurJa, droogleggen Paasveetentoonstelling om 14.0uur 21
Nee, niet droogleggen Paasveetentoonstelling om 14.0uur 5Auto van de week


Fraaie Mitsubishi SpaceStar bij Fakkert Schagen. Bouwjaar 2016, nog geen 40.000 km. op de teller en voor maar 11.950 euro! Meer weten? Bel naar 0224-213144 of kom naar De Witte Paal 325 in Schagen!