Verrassende zege van Jong AZ op Jong Ajax (eerste divisie) in stadion Alkmaar; trainer Martin Martin Haar: 'De jonkies hebben een stap gezet...'
Dinsdag 21 November 2017
ALKMAAR- Jong AZ heeft maandag tegen Jong Ajax aangetoond over veel veerkracht te beschikken. De ploeg boog met een ijzersterke comeback een 0-2 achterstand om in een 4-2 zege. Mats Seuntjens zette de Alkmaarders, net als zondag tegen Roda JC, op het spoor van de zege.
Van slagJong AZ leek na de goal enigszins van slag. Olij hield de ploeg van Martin Haar en Denny Landzaat op de been met enkele belangrijke reddingen. Zo verkleinde hij goed zijn doel toen hij oog in oog kwam te staan met Mateo Cassierra en tikte hij een uithaal van voormalig AZ’er Teun Bijleveld dankzij een katachtige reflex op de kruising. De inspanningen van de goalie ten spijt, viel de 0-2 vijf minuten na rust alsnog.Jarige GarciaIn de slotfase kreeg Cassierra nog een flinke kans namens de bezoekers, maar was het vooral Jong AZ dat aanspraak maakte op de overwinning. De zware druk werd de ploeg van Michael Reiziger uiteindelijk te veel: vijf minuten voor tijd maakte Mats Seuntjens er 3-2 van, een dag na zijn late winnende goal tegen Roda JC. In blessuretijd maakte de jarige Garcia het feest compleet door met een fijne krul van buiten het zestienmetergebied de marge op twee te brengen.
Opstelling Jong AZ: Norbert Alblas; Damil Dankerlui (61. Azor Matusiwa), Danilho Doekhi (46. Darren Sidoel), Leon Bergsma, Mitchell Dijks; Carel Eiting (74. Zian Flemming), Dani de Wit, Teun Bijleveld; Ché Nunnely, Mateo Cassierra, Noussair Mazraoui.40. Mazraoui 0-1, 50. Cassierra 0-2, 54. Helmer 1-2, 65. Reijnders 2-2, 85. Seuntjens 3-2, 90+3. Garcia 4-2.Gele kaarten: -Scheidsrechter: 2.471.

Rubriek: dorpen Zijpe


Stem op de Zandtemmer Ondernemer van het jaar
(publieksprijs)


De genomineerden:
Hier lees je alles wat er in ons Omring-gebied gebeurt deze week
Mogen er van u strandhuizen komen op de stranden van Petten, Callantsoog, Groote Keeten en Sint Maartenszee. Ondernemers vinden vaak: meer gasten, meer omzet. Natuur- en stilte-liefhebbers willen de kust het liefst zo ongerept mogelijk houden
Ja, zet die strandhuizen er maar neer

Nee, hou de kust ongeschondenJa, zet die strandhuizen er maar neer 36
Nee, hou de kust ongeschonden 197