Verrassende zege van Jong AZ op Jong Ajax (eerste divisie) in stadion Alkmaar; trainer Martin Martin Haar: 'De jonkies hebben een stap gezet...'
Dinsdag 21 November 2017
ALKMAAR- Jong AZ heeft maandag tegen Jong Ajax aangetoond over veel veerkracht te beschikken. De ploeg boog met een ijzersterke comeback een 0-2 achterstand om in een 4-2 zege. Mats Seuntjens zette de Alkmaarders, net als zondag tegen Roda JC, op het spoor van de zege.
Van slagJong AZ leek na de goal enigszins van slag. Olij hield de ploeg van Martin Haar en Denny Landzaat op de been met enkele belangrijke reddingen. Zo verkleinde hij goed zijn doel toen hij oog in oog kwam te staan met Mateo Cassierra en tikte hij een uithaal van voormalig AZ’er Teun Bijleveld dankzij een katachtige reflex op de kruising. De inspanningen van de goalie ten spijt, viel de 0-2 vijf minuten na rust alsnog.Jarige GarciaIn de slotfase kreeg Cassierra nog een flinke kans namens de bezoekers, maar was het vooral Jong AZ dat aanspraak maakte op de overwinning. De zware druk werd de ploeg van Michael Reiziger uiteindelijk te veel: vijf minuten voor tijd maakte Mats Seuntjens er 3-2 van, een dag na zijn late winnende goal tegen Roda JC. In blessuretijd maakte de jarige Garcia het feest compleet door met een fijne krul van buiten het zestienmetergebied de marge op twee te brengen.
Opstelling Jong AZ: Norbert Alblas; Damil Dankerlui (61. Azor Matusiwa), Danilho Doekhi (46. Darren Sidoel), Leon Bergsma, Mitchell Dijks; Carel Eiting (74. Zian Flemming), Dani de Wit, Teun Bijleveld; Ché Nunnely, Mateo Cassierra, Noussair Mazraoui.40. Mazraoui 0-1, 50. Cassierra 0-2, 54. Helmer 1-2, 65. Reijnders 2-2, 85. Seuntjens 3-2, 90+3. Garcia 4-2.Gele kaarten: -Scheidsrechter: 2.471.

Rubriek: dorpen Zijpe


Hier lees je alles wat er in ons Omring-gebied gebeurt deze week
De grote Paasveetentoonstelling in Schagen moet gedeeltelijk moeten worden drooggelegd. Dat vindt Schagenaar Jan Willem de Vries. De Vries vindt dat het evenement is verworden tot een zuippartij. Daarom zouden de taps vanaf 14.00 uur dicht moeten.
Nee, niet droogleggen Paasveetentoonstelling om 14.0uur

Ja, droogleggen Paasveetentoonstelling om 14.0uurJa, droogleggen Paasveetentoonstelling om 14.0uur 21
Nee, niet droogleggen Paasveetentoonstelling om 14.0uur 5Auto van de week


Fraaie Mitsubishi SpaceStar bij Fakkert Schagen. Bouwjaar 2016, nog geen 40.000 km. op de teller en voor maar 11.950 euro! Meer weten? Bel naar 0224-213144 of kom naar De Witte Paal 325 in Schagen!