Afsluiting ACON-seizoen 2017: laatste autocross van dit jaar met afvalrace in de rodeoklasse
Woensdag 6 September 2017
SINT MAARTEN- De laatste autocrosswedstrijd van dit jaar wordt zondag 10 september verreden op het circuit aan de Breelandseweg. Het wordt een treffen zonder speciale gastklasse. De extra’s zijn deze keer naar jaarlijks gebruik. De eerste kevermanche gaat om de ‘In memoriam Jan Bruin-wisseltrofee, als eerbetoon aan de oud-wedstrijdleider uit Den Helder. De afsluiting van de dag is de afvalrace in de rodeoklasse, wat het bekende alles uit de kast-spektakel oplevert.

 Tussen deze twee onderdelen in worden de manches en finales afgewerkt. Hieruit moeten aan het eind van de wedstrijddag de kampioenen 2017 in alle vier de ACON-disciplines tevoorschijn komen. Bij de rodeo’s betekent dit dat de strijd tussen Jesse de Graaf uit Venhuizen en Breezander Marco Jeninga onverminderd wordt voortgezet. Waarbij de laatste zestien wedstrijdpunten voordeel heeft. In de superstandaardklasse lijkt Ricco Bood (Winkel) de titel te prolongeren. Zijn voorsprong op de enige crosser die hem nog belaagt -  Stefan Meester uit Berkhout - bedraagt slechts zes puntjes.

 Anders is het bij de kevers, waar Texelaar René (Herbie) Hoep zijn trilogie kan schrijven. Patrick Hoexum (Bergen) is de achtervolger in het klassement met bijna vijftig punten verschil. In het zware stockcargeweld hoeft Jan Roelof Wijbenga uit Kootstertille slechts een enkele manche mee te rijden en de buit is binnen. Alleen niet meedoen of direct uitvallen, waarna de volgers Pieter Langeveld (De Cocksdorp) of de Fries Marten Bijlsma wel maximaal moeten scoren, kan dit nog te niet doen. De eerste start is om 11.30 uur en de entree bedraagt 8 Euro voor volwassenen en 2 stuks voor de jeugd tot twaalf jaar. Parkeren en een programmaboekje zijn gratis.


Rubriek: sport


Hier lees je alles wat er in ons Omring-gebied gebeurt deze week
Mogen er van u strandhuizen komen op de stranden van Petten, Callantsoog, Groote Keeten en Sint Maartenszee. Ondernemers vinden vaak: meer gasten, meer omzet. Natuur- en stilte-liefhebbers willen de kust het liefst zo ongerept mogelijk houden
Ja, zet die strandhuizen er maar neer

Nee, hou de kust ongeschondenJa, zet die strandhuizen er maar neer 46
Nee, hou de kust ongeschonden 208