Jackie Vermaire uit Breezand is de nieuwe Miss Callantsoog en wint een Hyundai i10 van hoofdsponsor Peter Ursem
Dinsdag 5 September 2017
GROOTE KEETEN- De negentienjarige Breezandse Jackie Vermaire is de nieuwe Miss Callantsoog. De iPabo-studente die vorig jaar nog een open hartoperatie onderging omdat haar aorta aan de verkeerde kant van haar borstbeen zat, bleef negen andere finalistes voor. Tweede werd Celine Blank uit Oostzaan, derde Wies Duivenvoorde uit Bergen.

Vermaire won een Hyundai i10 van hoofdsponsor Peter Ursem en ging na afloop trots poseren met Piet Oldenburg van de Schager vestiging van het autobedrijf en marketing manager Vincent Hagedoorn. Blank won een reischeque ter waarde van 500 euro en Duivenvoorde een groteske beautyset. Het verhaal van Vermaire bleef voor de vele bezoekers in partycentrum Brekers onbelicht, maar tegen verslaggever Warner de Weerd liet ze met tranen van vreugde weten dat deze prijs een overwinning op haarzelf was. ,,Ik heb echt getwijfeld om mee te doen, omdat ik gelittekend ben door de operatie. Maar ik wilde het toch heel graag, al voor de operatie. Deze kan dus nu ook van mijn bucketlist." Of misschien toch niet, want Vermaire denkt erover door te gaan met modellenwerk. ,,Dit geeft zo'n kick, onbeschrijflijk." Om met een veelzeggende blik hieraan toe te voegen: ,,Een vrouw houdt nu eenmaal van veel aandacht en complimenten. Dat heb ik vanavond in overvloed gekregen." Dat was mooi, maar al die aandacht ten spijt voelt ze zich toch het meest thuis bij vrienden en familie met wie ze na afloop in de coulissen op de gevoelige plaat ging (zie foto).

Sowieso had ze van alle finalisten hoorbaar ook de meeste supporters meegenomen. Niettemin gingen veel handen ook op elkaar voor bijvoorbeeld Lois Duif uit Warmenhuizen. De achttienjarige was de beste van de finalisten uit de gemeente Schagen. Zij eindigde als vierde. ,,Dat is op zich natuurlijk een prachtig resultaat, maar toch ben ik teleurgesteld", reageerde ze na afloop. ,,Het verschil met de nummer drie was maar een puntje."

Meer over de finale-avond is volgende week te lezen in gedrukte Omring Express, die in de bus valt 


Rubriek: dorpen Harenkarspel


Hier lees je alles wat er in ons Omring-gebied gebeurt deze week
Mogen er van u strandhuizen komen op de stranden van Petten, Callantsoog, Groote Keeten en Sint Maartenszee. Ondernemers vinden vaak: meer gasten, meer omzet. Natuur- en stilte-liefhebbers willen de kust het liefst zo ongerept mogelijk houden
Ja, zet die strandhuizen er maar neer

Nee, hou de kust ongeschondenJa, zet die strandhuizen er maar neer 20
Nee, hou de kust ongeschonden 185