Veel besproken windboer Bernhard Schuijt uit Sint Maartensbrug wil nu zonnepanelenboer worden: plannen voor weide met 7500 panelen
Donderdag 24 Augustus 2017
SINT MAARTENSBRUG - De veel besproken windboer Bernhard Schuijt uit Sint Maartensbrug wil nu zonnepanelenboer worden. In en om zijn dorp wil hij een zonneweide gaan bouwen van 1,7 hectare. Schuijt was de afgelopen jaren veel in het nieuws vanwege zijn omstreden windmolen. Hij moest de molen uiteindelijk afbreken omdat de verkeerde molen op de verkeerde plek was geplaatst. Schuijt is nog steeds van plan om zijn bedrijf energieneutraal te maken. Daarom wil hij nu 7.500 zonnepanelen plaatsen. Zeker 25% van de opgewekte energie wil Schuijt beschikbaar stellen voor participatie van bewoners. Hierdoor kunnen omwonenden en inwoners van Schagen mee´nvesteren in de zonneweide. Eind september houdt de gemeente Schagen een informatieavond waarbij de plannen van de zonneweide door de aanvrager worden toegelicht. Het college wil dan dit najaar een besluit nemen over de aanvraag voor de zonneweide met panelen en de toetsing van de landschappelijke inpassing.

Rubriek: dorpen Harenkarspel


Hier lees je alles wat er in ons Omring-gebied gebeurt deze week


Auto van de week


Nu fraaie Mercedes bij Groet Auto: Een A 180 BlueEFFICIENCY 122pk Ambition uit 2013, met maar 70.000 km. op de teller. Voor maar 16.700 euro!