Fameuze band Hondsbossche Rhythm & Blues Defenders met grootheid Willem Schoone uit Petten treedt voor allerlaatste keer op in 't Zand
Dinsdag 22 Augustus 2017
\'t ZAND- Nog een keer treden de beroemde muzikanten op. Zij, de mannen van de Hondsbossche Rhythm & Blues Defenders, gaan zondag drie september voor de allerlaatste keer spelen in café restaurant De Jonge Prins in \'t Zand. (Aanvang 16.00 uur) Op de plaats waar het 10 jaar geleden allemaal begon en met de bekende grootheden Willem Schoone uit Petten, Dick Remelink, Robbert Smit, Jan Vendel en Ivan Schilder

De bewuste middag in De Jonge Prins in ’t Zand werd er gespeeld onder de naam Cold Shot en het was een groot succes. Ook Dick Remelink kwam kijken die middag. Het leek hem erg leuk om mee te doen in de band. Uiteindelijk zijn ze met vijf man gaan repeteren. Aangezien de naam Cold Shot al door erg veel bands gebruikt wordt, moest er een nieuwe naam komen. Na verschillende opties geopperd te hebben kwamen Willem en Dick met de naam Hondbossche, Jan voegde hier De Rhythm & Blues Defenders aan toe en de naam was geboren. Willem woont vlak bij de Hondsbossche zeewering. De verdedigers van de Rhythm & Blues, een dijk van een band is het motto. Uiteindelijk bestaan de Hondsbossche Rhythm & Blues defenders uit de oorspronkelijke leden van Cold Shot samen met de legendarische saxofonist Dick Remelink.

De band bestaat uit: Willem Schoone: Bas en zang (speelde onder meer in de bands van Rob Hoeke, Henk Pepping, Shoreline); Ivan Schilder: Piano en zang (onder meer Brandy Bush, Bar-B-Q); Robbert Smit: Gitaar; Jan Vendel: Drums; Dick Remelink: saxofoon (Ekseption, Galaxy-Lin, Henk Pepping e.a.)


Rubriek: dorpen Zijpe


Hier lees je alles wat er in ons Omring-gebied gebeurt deze week


Auto van de week


Nu fraaie Mercedes bij Groet Auto: Een A 180 BlueEFFICIENCY 122pk Ambition uit 2013, met maar 70.000 km. op de teller. Voor maar 16.700 euro!