12 Maanden jeugddetentie (5 voorwaardelijk) voor brand stichtende jongen (19) in De Schar Schagen
Vrijdag 23 Juni 2017
SCHAGEN - De rechtbank in Alkmaar Noord-Holland heeft de 19-jarige L. twaalf maanden jeugddetentie opgelegd waarvan vijf voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar. L. heeft bekend op 30 november en 4 december 2016 brand te hebben gesticht in een woonunit van zorginstelling De Schar in Schagen. Daarnaast moet de verstandelijk beperkte jongen zich verplicht laten behandelen bij instelling De Waag en staat hij twee jaar onder toezicht van de jeugdreclassering. Door de brandstichting is een levensgevaarlijke situatie ontstaan voor de jongeren die zich, al dan niet slapend, in deze gebouwen bevonden.

Meerdere bewoners zijn als gevolg van de rookontwikkeling met ademhalingsproblemen in het ziekenhuis beland. De branden hebben grote impact gehad op de bewoners van De Schar. Hier wonen jongeren met verstandelijke beperkingen en gedragsproblemen die extra kwetsbaar zijn. 


Rubriek: stad Schagen


Hier lees je alles wat er in ons Omring-gebied gebeurt deze week


Auto van de week


Nu fraaie Mercedes bij Groet Auto: Een A 180 BlueEFFICIENCY 122pk Ambition uit 2013, met maar 70.000 km. op de teller. Voor maar 16.700 euro!