Fons Groeneveld (10) grote winnaar Schager wijkenlopen; grote concurrent Joris Hijink wordt tweede; Anouk Snaas grijpt zege bij meisjes; Vogelweid de beste school
Vrijdag 16 Juni 2017
SCHAGEN- Fons Groeneveld (10) is afgelopen donderdag in de laatste editie van de Schager wijkenlopen de grote triomfator geworden. Hij eindigde drie maal als eerste in zijn klasse. Zijn grote concurrent Jorg Hijink (11) won twee maal en moest het dus net aan afleggen. Bij de meisjes was Anouk Snaas de grote winnaar. In de categorie scholen bleek Vogelweid de beste lopers te hebben.

De uitslag van vanavond:

Jongens: 1. Fons Groenveld (10), 2. Jorg Hijink (11), 3. Leroy Weyers ... Meisjes: 1. Anouk Snaas (10), 2. Noah Visser (10), 3. Roos van Es (12)... De strijd tussen de scholen was dit jaar spannend o. Het ging tussen de Aloysiusschool en Vogelweid. De strijd werd pas op de laatste avond beslist en het werd uiteindelijk Vogelweid.  Zij ontvangen nog voor de zomervakantie een fraaie prijs, die beschikbaar wordt gesteld door Sportservice Schagen.  De vijfde- en laatste Schager wijkenloop van deze zevende was gisteren donderdag 15 juni in der wijk Muggenburg. 

Om half acht schoot Sigge van der Veek daar maar liefst 185 lopers weg, waarvan 75 kinderen en waaronder tien teams.  Bij de finish stond de Stichting Kinderopvang Regio Schagen (SKRS) bidons, ook voor lekker drinkwater. De RABO bank heeft deelde alle vijf avonden vers fruit uit. En dat was zeker met de warmte van de laatste keer een mooie verrassing. gedeeld. Omring Thuiszorg had voor alle kinderen weer een aardigheidje dat een relatie had met bewegen.  ”Lekker gezond bewegen en natuurlijk voor de saamhorigheid in de wijk” daar doet de organisatie het voor. De winnaars, die tenminste 3x een podiumplaats hadden deze vijf weken, ontvangen van TAS’82 een gratis lidmaatschap aangeboden voor de duur van een jaar.  Dat werden uiteindelijk zes lopers. 

 


Rubriek: dorpen Zijpe


Hier lees je alles wat er in ons Omring-gebied gebeurt deze week
Mogen er van u strandhuizen komen op de stranden van Petten, Callantsoog, Groote Keeten en Sint Maartenszee. Ondernemers vinden vaak: meer gasten, meer omzet. Natuur- en stilte-liefhebbers willen de kust het liefst zo ongerept mogelijk houden
Ja, zet die strandhuizen er maar neer

Nee, hou de kust ongeschondenJa, zet die strandhuizen er maar neer 7
Nee, hou de kust ongeschonden 54