SRC strandt in zicht haven derde klasse na 4-0 nederlaag tegen Hauwert '65 dat door wonderzege in derde klasse blijft; trainer Weinbrecher: ,,Het liefste zou ik nu een pistool hebben en alle spelers neerknallen...
Dinsdag 6 Juni 2017
(Foto: Rob Krul; Tekst: André Krul) SCHAGEN- Het Schager SRC is er gisteren ( tweede pinksterdag) niet in geslaagd om promotie af te dwingen naar de derde klasse. De periodewinnaar uit de vierde klasse had aan een gelijkspel in en tegen Hauwert’65 genoeg, maar verloor met maar liefst 4-0. Hauwert handhaaft zich door deze zege in de derde klasse. Trainer Ron Weinbrecher was na afloop zeer teleurgesteld en zei: ,,Het liefste zou ik nu een pistool hebben en alle spelers neerknallen”

De manschappen van trainer Ron Weinbrecher begonnen sterk aan de wedstrijd en werden al in de eerste minuut gevaarlijk. Uiteindelijk leidde een scrimmage voor het doel niet tot de openingstreffer. Hierna trok Hauwert het initiatief wat meer naar zich toe, zonder dat dit leidde tot serieuze mogelijkheden. De eerste echte kansen waren voor de Schager groenhemden. Zowel spits Stef Elting als Robbert-Jan Klein doken volledig vrij op voor doelman Redeker, maar verzuimden de trekker over te halen.

Op slag van rust was het echter Hauwenaar Jeroen Houtsma die voor de 1-0 aantekende. Na de theepauze kwam Hauwert furieus uit de startblokken en uit een penalty liet Lars Bakker in de 49e minuut de 2-0 aantekenen. Dit zorgde voor hoop van de thuisploeg, dat wist dat het met minimaal vier doelpunten verschil moest winnen, om een mirakel te bewerkstelligen. Hauwert zette SRC het mes op de keel en na vele gemiste kansen, schoot Bakker in de 85e uit een vrije trap opnieuw raak. In de 86e minuut zorgde aanvoerder en uitblinker Houtsma voor het wonder van Hauwert door op magnifieke wijze de 4-0 binnen te knallen. Voor SRC rest niets anders dan zich op te maken voor een nieuw seizoen als vierdeklasser.

Ron Weinbrecher reageert met een mix van teleurstelling en realisme op de nederlaag van zijn ploeg. “Hoe ik me voel? Het liefste zou ik nu een pistool hebben en alle spelers neerknallen. Maar zonder gekheid, op basis van de tweede helft hebben we een welverdiende nederlaag geleden. We hebben teveel duels verloren en konden voorin de bal niet vasthouden.”

Robbert-Jan Klein

Trainer Ron Weinbrecher was ook duidelijk in zijn oordeel over spelmaker Robbert-Jan Klein: “Hij is een fenomeen, maar zat net als alle andere spelers vandaag niet in de wedstrijd.” Omring Express volgde de verrichtingen van Klein aandachtig en kwam tot dezelfde conclusie. Klein gaf 25 passes, hiervan speelde hij 15 ballen naar voren (waarvan 8 goed, 5 slecht en 2 uitstekend), 7 keer breed (waarvan 4 goed, 1 slecht en 2 matig) en 3 keer terug (alle 3 goed). Daarnaast verloor hij 9 keer de bal. Van zijn slechts 3 gespeelde duels verloor hij er 2 en won hij er 1. Uit vooral zijn acties blijkt waar de kracht van Klein ligt: 4 acties waren uitstekend, 2 matig en 1 slecht.

Nacompetitieoverzicht

De periodekampioenen SRC en Strandvogels uit de vierde klasse streden met derde klasser Hauwert’ 65 om een plaats in de derde klasse. Door de 4-0 winst won Hauwert de poule en handhaaft het zich op basis van het beste doelsaldo in de derde klasse. Nummer twee Strandvogels speelt in een laatste nacompetitie poule, met daarin WSV’30 en VIOS W als tegenstanders, om het laatste derde klasse ticket te bemachtigen.

Overige uitslagen:

Strandvogels – Hauwert 3-1

SRC – Strandvogels 3-2

Eindstand met tussen haakjes het doelsaldo:

1. Hauwert 2-3 (5-3)

2. Strandvogels 2-3 (5-4)

3. SRC 2-3 (3-6)


Rubriek: sport


Hier lees je alles wat er in ons Omring-gebied gebeurt deze week
Mogen er van u strandhuizen komen op de stranden van Petten, Callantsoog, Groote Keeten en Sint Maartenszee. Ondernemers vinden vaak: meer gasten, meer omzet. Natuur- en stilte-liefhebbers willen de kust het liefst zo ongerept mogelijk houden
Ja, zet die strandhuizen er maar neer

Nee, hou de kust ongeschondenJa, zet die strandhuizen er maar neer 40
Nee, hou de kust ongeschonden 202