Willem Vissers uit Schagen krijgt Schager Compliment voor zijn tomeloze inzet en inbreng bij Omring-evenement Het Kunstplein
Maandag 5 Juni 2017
SCHAGEN- Loco-burgemeester Ben Blonk heeft dit weekeinde een Schager Compliment uitgereikt aan Willem Visser tijdens de jubileumopening van Kunstplein Schagen in de Muziektuin in Schagen. Willem Vissers stond aan de basis van dit inmiddels groot geworden evenement. Kunstplein Schagen vierde dit weekeinde zín tiende editie.

In 2007 begon Willem Visser met de organisatie van de kunstmarkt in Schagen. Dit is inmiddels uitgegroeid naar twee grote jaarlijkse evenementen: Kunstplein Schagen en Winkelkunst. Bij Kunstplein Schagen exposeren meer dan zestig kunstenaars in de muziektuin. Bij Winkelkunst staat werk van kunstenaars in de etalages van centrum-winkeliers.Een groot deel van elk jaar, vanaf november, werkt Visser aan de organisatie van beide evenementen. Inschrijvingen, contacten leggen en onderhouden, sponsors, muziek; hij heeft veel te regelen. 

Dankzij Visser's  bijzondere inzet en leiding is Kunstplein Schagen tot een waar cultureel festijn uitgegroeid, met vele kunstdisciplines. Ruim drieduizend bezoekers kwamen er ook afgelopen zondag weer naar het Kunstplein.


Rubriek: stad Schagen


Hier lees je alles wat er in ons Omring-gebied gebeurt deze week
Mogen er van u strandhuizen komen op de stranden van Petten, Callantsoog, Groote Keeten en Sint Maartenszee. Ondernemers vinden vaak: meer gasten, meer omzet. Natuur- en stilte-liefhebbers willen de kust het liefst zo ongerept mogelijk houden
Ja, zet die strandhuizen er maar neer

Nee, hou de kust ongeschondenJa, zet die strandhuizen er maar neer 7
Nee, hou de kust ongeschonden 54