Sterk werk roeiers rv De Kop Schagen bij vuurdoop Elfsteden Roeimarathon: plek 9 bij prestatietocht; veld van 103 boten
Donderdag 1 Juni 2017
SCHAGEN- De Schager roeiers van RV De Kop hebben afgelopen weekeinde tijdens de Elfsteden Roeimarathon (ERM) in Friesland van dit jaar beslag gelegd op een puike negende plek binnen de categorie prestatietocht. In het overall klassement kwamen ze uit op een 45e plek, van de 103 gestarte boten. in een tijd van 21uur en 33 minuten.

Om 20:21 uur startte de ERM ploeg van RV de Kop vanuit de Prinsentuin te Leeuwarden richting de eerste stempelpost in Dokkum. Via de Dokkumer Ee werd om 22:33 uur  in Dokkum de eerste stempel geplaatst op de stempelkaart. Vanuit Dokkum weer terug over de Dokkummer Ee richting Altsjerk terug naar Leeuwarden. Om 01:19 uur kwam daar de tweede stempel opgehaald. Daarna via Sneek en IJlst richting Woudsend.

 In Woudsend moesten de ploegen hun zwemvesten aan om de meren over te steken. Eerst het Slotermeer. Ondanks een oostenwind met maar kracht 2 tot 3 stonden er toch wel wat pittige golven op dit meer. Maar voor RV de Kop was dat een peulenschil. In Noord-Holland hebben zij wel door meer wind geroeid. Sloten werd om 05:48 bereikt. Via Balk, Galamadammen, Stavoren en Hindlopen werd de route vervolg. En zo langzamerhand werd het duidelijk dat de hoge temperaturen van rond de 25graden  alle teams in de ERM parten gingen spelen. Zo ook bij RV de Kop. De snelheid ging iets omlaag maar de gedrevenheid bleef op peil bij de roeiers. In Workum en Bolsward werden resp. om 10.30 uur en 11:49 uur  de stempels op de kaart gezet. 

In Harlingen ging om 13:42 uur team 01 van RV de Kop hun laatste etappe roeien richting Franeker. Franeker was de een na laatste stempelpost. Deze stempel werd om 14.42 uur gezet. Om 17:01 uur ging het laatste team in Deinum van start om de laatste etappe roeien richting Leeuwarden. Via het brede en druk bevaren Van  Harinxmakanaal ging het naar Leeuwarden. Ook hier stonden weer grote golven op het water door de grote schepen die daar varen. Tevens stond het windje pal tegen, kracht 5. Moe maar evengoed met een knappe snelheid werd bij RV Wetterwille de finish bereikt om 17:54 uur.

 

Voor RV de Kop was dit de eerste keer dat de roeiers  met deze tocht mee deden. De tocht is hen zo goed bevallen dat de vrijdag en zaterdag na hemelvaartsdag, van volgend jaar alweer in hun agenda wordt vrijgehouden. Dus 11 en 12 mei 2018 gaan zij proberen om deze prestatie een goed vervolg te geven.


Rubriek: sport


Hier lees je alles wat er in ons Omring-gebied gebeurt deze week
Mogen er van u strandhuizen komen op de stranden van Petten, Callantsoog, Groote Keeten en Sint Maartenszee. Ondernemers vinden vaak: meer gasten, meer omzet. Natuur- en stilte-liefhebbers willen de kust het liefst zo ongerept mogelijk houden
Ja, zet die strandhuizen er maar neer

Nee, hou de kust ongeschondenJa, zet die strandhuizen er maar neer 40
Nee, hou de kust ongeschonden 202