FC Volendam ziet door ’handigheidje’ van NAC voorsprong in rook opgaan (2-2 in eerste duel andere oranje promotiecompetitie eerste divisie)
Vrijdag 19 Mei 2017
(Door Cor Westerveld ) VOLENDAM- Lang werd er gisteravond nog nagepraat over de wedstrijd FC Volendam-NAC en met name over de gelijkmakende 2-2 van de Bredanaars. Hoofdrolspeler bij dat doelpunt waren de Belgische spits Cyriel Dessers en scheidsrechter Edwin van der Graaf uit Voorburg. Eerstgenoemde bracht zich door het toucheren van de bal met de arm in schietpositie en tekende in de 89e minuut voor de 2-2. Tot volkomen terechte woede van vooral aanvoerder Kees Kwakman. Voor de opzichtige handsbal werd niet gefloten door Van der Graaf, zodat NAC toch nog met één punt de bus kon instappen, met een goede uitganspositie voor de return van komende zondagmiddag in Breda.
NAC liet in de wedstrijd zelf zien over meer individuele kwaliteiten te beschikken dan FC Volendam. Dat kwaliteit niet doorslaggevend hoeft te zijn, lieten de wijdbroeken zien nadat zij in de 61e minuut op achterstand waren gezet. Zoals wel vaker dit seizoen toonde FC Volendam ongelooflijke veel veerkracht en werkte het de achterstand heel snel weg. Kwam daarna zelfs op voorsprong, maar moest die dus uit handen geven doordat scheidsrechter Van der Graaf niet floot voor de opzichtige handsbal.

Vakkundig

De openingsfase van de wedstrijd was duidelijk voor de snel combinerende ploeg van coach Stijn Vreven. Een afstandsschot van Thomas Agyepong ging net over de kruising en een kopbal van hem in de handen van Hobie Verhulst, die vervolgens een prima afstandsschot van Arno Verschueren vakkundig tot hoekschop verwerkte. Een solo van Agyepong eindigde met een schuiver op doel. Verhulst pakte de bal klemvast voor een toegesnelde NAC-speler deze voor het inschieten had. Aanvallend had FC Volendam tot dan toe weinig laten zien. Alleen de snelle Rodney Antwi wist een paar keer over de linkerflank door te breken, maar hij slaagde er niet in om de bal panklaar te leggen voor de voorwaartsen Enzo Stroo en Jordi Hilterman. Uit een hoekschop van Rihairo Meulens, die veelvuldig vrijstond maar te weinig in het spel werd betrokken, schoot Erik Schouten de in handen van NAC-doelman Jorn Brondeel. Ook een afstandsschot van Kees Kwakman werd door Brondeel gestopt. De rust brak aan met een 0-0 stand.Na de hervatting was het Thomas Agyepong die uit een voorzet van Giovanni Korte bij de tweede paal verdediger Mohamed Betti te slim af was en vervolgens Hobie Verhulst in de 61e minuut kansloos liet, 0-1.

Gouden hand

Interim-coach Berry bleek een gouden hand van wisselen te hebben. Enzo Stroo, die evenals Jordi Hilterman gisteravond geen potten kon breken, werd vervangen door Daniël van Son. In de 64e minuut wist Rodney Antwi door snel handelen de bal nog net voor de voeten van Van Son te schuiven. Met een verwoestende uithaal liet de Landsmeerder doelman Brondeel volkomen kansloos, 1-1. FC Volendam geloofde er weer in. Kreeg de supporters achter zich en liet NAC wankelen. Berry Smit bracht - ter versterking van het middenveld, waar NAC tot dan toe beter de dienst uitmaakte dan FC Volendam, Nick Runderkamp in voor Jordi Hilterman. Deze tweede gouden wissel leverde de thuisclub geen windeieren op.

Werelddoelpunt

Het was Rihairo Meulens die Runderkamp aanspeelde en met een juweel van een trap in de kruising zorgde laatstgenoemde in de 85e minuut voor 2-1. Het was overigens een emotionele dag voor de jonge Runderkamp. Eerder op de dag was hij op de begrafenis van een dorpsgenoot annex collega van zijn werk. En - heel begrijpelijk – was zijn werelddoelpunt op dezelfde dag in dat verband ook een heel emotioneel moment in zijn leven. Dat het nog 2-2 werd in de slotfase, was gezien het spelbeeld over de gehele wedstrijd genomen niet meer dan terecht, maar de manier waarop dat gebeurde zat de spelers van FC Volendam en haar aanhang niet lekker.NAC begint zondagmiddag als favoriet. Maar met de snelle Rodney Antwi en Rihairo Meulens moet een brutaler FC Volendam dat in zichzelf gelooft, in staat worden geacht om de verdediging van NAC te slechten. Berry Smit grapte al dat hij in Breda een derde wissel gaat inbrengen. FC Volendam: Hobie Verhulst, Mohammed Betti, Raoul Esseboom, Erik Schouten, Paul Kok, Joey Veerman, Rihairo Meulens, Kees Kwakman, Enzo Stroo (Daniël van Son), Jordy Hilterman (Nick Runderkamp), Rodney Antwi.


Rubriek: sport


Hier lees je alles wat er in ons Omring-gebied gebeurt deze week
Mogen er van u strandhuizen komen op de stranden van Petten, Callantsoog, Groote Keeten en Sint Maartenszee. Ondernemers vinden vaak: meer gasten, meer omzet. Natuur- en stilte-liefhebbers willen de kust het liefst zo ongerept mogelijk houden
Ja, zet die strandhuizen er maar neer

Nee, hou de kust ongeschondenJa, zet die strandhuizen er maar neer 41
Nee, hou de kust ongeschonden 207