Wethouder Jelle Beemsterboer overleeft met steun van oppositiepartij DNA motie van wantrouwen over verkoop voormalig gemeentehuis Tuitjenhorn
Woensdag 10 Mei 2017
(Bron NHD) SCHAGEN- De Schager wethouder Jelle Beemsterboer heeft dinsdagavond ( 9 mei) zoals de Express al aangaf een motie van wantrouwen overleefd. Met zestien tegen dertien stemmen verwierp de Schager raad de motie.De CDA’er had het vertrouwen verspeeld van vijf van de zes oppositiepartijen. VVD, Senioren Partij, Jess, D66 en SP kraakten zijn handelwijze rond de verkoop van het oude gemeentehuis in Tuitjenhorn. Eensgezind bleven de coalitiepartijen CDA, PvdA en Wens4u achter de wethouder staan, met steun van oppositiepartij DNA. Deze vier partijen voorkwamen daarmee een ernstige bestuurlijke crisis in Schagen. Het voltallige college van burgemeester en wethouders had zijn lot verbonden aan de positie van Jelle Beemsterboer. Als de raad hem had weggestuurd, zou het college opstappen. Dan had Schagen zonder dagelijks bestuur gezeten.

Het rebellerende vijftal partijen bracht grof geschut in stelling, de VVD voorop. Liberaal Jonne van de Beek sprak over ‘misleiden’ en ‘onverantwoord omgaan met gemeenschapsgeld’. De verkoop van het pand aan bedrijf De Telefooncentrale noemde Frans Bas (D66) de ‘bekende druppel’. Volgens hem is Beemsterboer al vaker in de fout gegaan. De motie telde 37 punten. Eerder had de VVD 64 schriftelijke vragen over de kwestie gesteld. Met De Telefooncentrale heeft wethouder Beemsterboer niet gekozen voor de hoogste bieder. ,,Hij heeft een grens overschreden”, stelde Hans Kröger van Jess. Jan-Pjotr Komen (SP): ,,Is het concept van De Telefooncentrale uniek? Waar blijkt dat uit?”

Vraagtekens

Perry Vriend (Seniorenpartij) zette vraagtekens achter de ‘zeer voordelige financiële voorwaarden’ van de gemeente aan de koper. Friso Teerink (DNA) was verbaasd over de zware aantijgingen. ,,De messen voor de verkiezingen worden geslepen.” In zijn ogen had Beemsterboer de vrijheid om te doen wat hij heeft gedaan. Hans Heddes (PvdA) noemde de aanval ‘schieten met hagel op niets’.Sander Lensink (CDA) nam het uitgebreid op voor zijn wethouder. Hij beschuldigde de VVD van ‘insinuaties’. Merieke Bredewold (Wens4u) sprak van ‘opportunisme’ en ‘oude politiek bedrijven’. Jelle Beemsterboer zelf wees op de ’maatschappelijke meerwaarde’ van het Telefooncentrale-concept. Hij leek zich niet zenuwachtig te maken. Ook voor de publieke tribune was de stemuitslag geen verrassing.


Rubriek: stad Schagen


Hier lees je alles wat er in ons Omring-gebied gebeurt deze week
Moet er voor de kleine vergrijpen ( fietsen zonder licht, bromfietsen zonder helm, fietsen op de stoep, weggooien (Verpakkings-) papier op straat) meteen een boete uitgedeeld worden van 15 euro..?
Ja

0NeeJa 466
0Nee 21
Wie wordt er winterkampioen in de eredivisie voetbal..?
Vitesse

AZ

0Ajax

PSV

FC Utrecht

FeyenoordFeyenoord 5
AZ 10
FC Utrecht 2
PSV 22
Vitesse 1
0Ajax 10