Motie van wantrouwen tegen wethouder Jelle Beemsterboer (over verkoop voormalig gemeentehuis Tuitjenhorn) gaat het waarschijnlijk niet halen
Dinsdag 9 Mei 2017
SCHAGEN - De oppositie in Schagen dreigt vanavond in de raadsvergadering met een motie van wantrouwen te komen tegen wethouder Jelle Beemsterboer. Reden: de verkoop van het gemeentehuis in Tuitjenhorn. Het pand werd op afbetaling verkocht aan De Telefooncentrale, een Alkmaars bedrijf. De oppositie neemt het wethouder Beemsterboer kwalijk dat hij andere belangstellenden \'niet of nauwelijks geen kans\' heeft gegeven. Ook vinden ze dat het pand voor veel te weinig ( 750.000,-) is verkocht. Insiders verwachten echter dat de motie het niet gaat halen. De verkoop van gemeentelijk onroerend goed is namelijk een wettelijke collegebevoegdheid. Verder kwam naar voren dat Beemsterboer, gesteund door zijn college-collega\'s de waarde van het maatschappelijk ondernemersbelang bij De Telefooncentrale goed zag ondergebracht. De onderneming werkt samen met veel jonge, net begonnen ondernemers uit de ICT-sector die vernieuwend bezig zijn.

De gemeenteraad heeft tijdens haar vorige vergadering al over de verkoop gesproken.Toen werd afgesproken onder welke voorwaarden het pand mocht worden verkocht. Aan die voorwaarden heeft het college zich gehouden.Het college benadrukte eerder dat het besluit om het pand te verkopen unaniem is genomen. 


Rubriek: stad Schagen


Hier lees je alles wat er in ons Omring-gebied gebeurt deze week