Schaakteam van Schager EP:Beerepoot Magnus klopt met dikke cijfers Purmerend (0,5-3,5) en gaat voor het eerst in bestaan naar provinciale bekerfinaledag
Vrijdag 21 April 2017
PURMEREND- De schakers van EP:Beerepoot Magnus hebben zich gisteravond (donderdagavond 21 april) in Purmerend overtuigend geplaatst voor de bekerfinaledag in strijd om de Noord-Hollandse cup. In en tegen Purmerend werd het een 0,5-3,5. Voor zover bekend is het de eerste keer ooit in de bijna 55-jarige geschiedenis van de Schager vereniging dat de club zover is gekomen in de bekerstrijd. En dan was het donderdag ook nog eens beladen duel, omdat bord 1 spelker drs. Warner de Weerd zijn roots heeft bij schaakclub Purmerend en ook internationaal meester Piet Peelen ruim tien jaar voor de club heeft gespeeld. Daarnaast is Purmerend de nummer drie van de promotieklasse, het hoogste regionale niveau. EP:Beerepoot Mach acteerde dit seizoen een afdeling lager, maar werd daarin wel overtuigend kampioen. Op papier was de Noordkop-ploeg sterker dan Purmerend, ook al omdat die aan het vierde bord een invaller had zitten.

Die werd vakkundig verslagen door Wim Boom, maar ook aan de andere borden creŽerden Magnus snel een overwicht. Het goede voorbeeld werd gegeven door De Weerd die aan het eerste bord jeugdvriend Anton Bakels geheel weg speelde. Peelen aan bord twee versterkte met kleine middelen zijn stelling en maakte het gedecideerd af. Enrico van Egmond kwam aan het derde bord ook gewonnen te staan, maar was wat slordig in de tijdnoodfase waardoor zijn tegenstander ondanks een kwaliteit minder (zo heet dat wanneer jezelf een toren hebt tegen een paard of loper van de tegenstander) met remise kon ontsnappen.

De datum van de bekerfinaledag is waarschijnlijk 20 mei, in het Slot Schagen. EP:Beerepoot Magnus neemt het ís ochtends in de halve finale dan op tegen of bekerhouder De Uil uit Hillegom, of Krommenie of Heerhugowaard. Met die laatste ploeg vocht het dit seizoen ook al de kampioensstrijd in de regionale eerste klasse  uit. Die strijd won de Noordkop-ploeg.

Op de foto het kampioensteam van Mach; vier spelers van dit team kwamen uit onder de oude naam Magnus in de bekerstrijd tegen Purmerend.


Rubriek: sport


Hier lees je alles wat er in ons Omring-gebied gebeurt deze week