Autocross-seizoen Sint Maarten begint weer: verstevigde crossafdeling is gastklasse bij ACON-start; organisatie hoopt op verbetering van seizoensrecord van 22.000 toeschouwers
Donderdag 20 April 2017
SINT MAARTEN- Oude tijden herleven bij de eerste autocrosswedstrijd 2017, zondag 23 april op het circuit Breelandsweg in Sint Maarten. Op uitnodiging van de ACON-organisatie verschijnen ongeveer 25 coureurs aan de start met hun verstevigde wagens. Zoals bekend werd deze populaire afdeling een aantal jaren geleden afgeschaft omdat de onderlinge rivaliteit wel erg groot was en incidenteel zelfs na de finishvlag werd voortgezet. De crossclub lanceerde hierna de nieuwe super-standaardafdeling. De verstevigde rijders werken nu, naast de vier vaste ACON-disciplines, een volledig programma af met drie manches plus een finalerit. Het betekent een weerzien met bekende gezichten, maar ook kennismaken met nieuwe rijders in de stevige afdeling.

De toevoeging van het extraatje blijkt mogelijk omdat het raceschema mede door de compleet vernieuwde accommodatie steeds vlotter wordt afgewerkt. Vanzelfsprekend gaat de strijd om het 2017-kampioenschap in de bekende ACON-afdelingen vanaf het begin weer heftig zijn, na een half jaar technische voorbereiding. Clubsecretaris Hans Kruijer meldt desgevraagd een prima verloop van de aanmeldingen. 

,,Vooral in de Formule 1-klasse is sprake van een groep nieuwe jonge coureurs. Verder hoopt de autocrossvereniging dit seizoen opnieuw een bezoekersrecord te boeken, na de 22.000 score in 2016. De scriba stelt dat er alles aan is gedaan om de baan weer in optimale conditie te brengen na de winterperiode. De eerste manche start weer precies om 11.30 uur. Opnieuw blijven de entreeprijzen ongewijzigd: 8 Euro voor volwassenen en 2 Euro voor de jeugd tot 12 jaar.     


Rubriek: sport


Hier lees je alles wat er in ons Omring-gebied gebeurt deze week