Uitspraak Alkmaarse rechtbank na klachten bewoners: windboer Bernard Schuijt Sint Maartensbrug mag geen nieuwe windmolen neerzetten
Dinsdag 11 April 2017
SINT MAARTENSBRUG- Windboer Bernard Schuijt uit Sint Maartensbrug mag bij zijn boerderij Grote Sloot 158 geen nieuwe windmolen bouwen. De rechtbank Noord-Holland heeft een groep bezwaarmakers tegen de bouw gelijk gegeven. De gemeente Schagen is in de fout gegaan en moet de vergunning intrekken, aldus de rechter. Het is de laatste ontwikkeling in een conflict dat al jaren duurt. Schagen en windboer Schuijt staan daarbij aan de ene kant. De provincie en klagende bewoners staan er tegenover.

Schagen ziet de nieuwe molen als vervanging van de turbine die Schuijt in 2015 moest afbreken. De agrariŽr had die molen op een andere plek gebouwd, en van een ander type dan was toegestaan. 


Rubriek: dorpen Zijpe


Hier lees je alles wat er in ons Omring-gebied gebeurt deze week
Moet er voor de kleine vergrijpen ( fietsen zonder licht, bromfietsen zonder helm, fietsen op de stoep, weggooien (Verpakkings-) papier op straat) meteen een boete uitgedeeld worden van 15 euro..?
Ja

0NeeJa 466
0Nee 21
Wie wordt er winterkampioen in de eredivisie voetbal..?
Vitesse

AZ

0Ajax

PSV

FC Utrecht

FeyenoordFeyenoord 5
AZ 10
FC Utrecht 2
PSV 22
Vitesse 1
0Ajax 10