FC Volendam doet goede zaken in Waalwijk tegen RKC en wint na prima tweede helft met 1-4; nu plaats in top eerste divisie
Zondag 2 April 2017
WAALWIJK-VOLENDAM- Een van de clubs die zich buitengewoon goed naar boven gewerkt heeft in de eerste divisie na een desastreus vorig seizoen, is RKC Waalwijk. De Waalwijkers willen hoe dan ook meedoen aan deze buitenkans op promotie. Na een uitstekende eredivisieserie is de club op zoek naar herstel en de plaats terug in de eredivisie. Maar ook FC Volendam heeft zich dat ten doel gesteld. FC Volendam begon met een aanvalslinie, waarin naast Enzo Stroo ook Dennis van der Heijden een plaats kreeg. Dat betaalde zich riant uit. Beide Ďnieuweí spitsen namen twee doelpunten voor hun rekening,hetgeen een knappe 1-4 zege opleverde, waardoor RKC Waalwijk zijn mooie positie in de vierde periode aan het wankelen bracht.
De eerste acties in het duel leken van FC Volendam te komen, maar stak RKC Waalwijk onmiddellijk een duidelijke stok voor. Al in de tweede minuut ontsnapte FC Volendam aan een wisse goal. Tot twee keer aan toe had de thuisclub een reuzenkans om op voorsprong te komen. De tweede keer haalde Hobie Verhulst in een noodsprong de bal van de lijn. FC Volendam was wakker! Twee minuten later lag de bal aan de overkant wel in het net. Kevin van Kippersluis werd weggestuurd na heel slecht uitverdedigen van RKC Waalwijk en kreeg de keuze zelf te schieten of af te geven. Hij vond de volkomen vrijstaande Enzo Stroo, die beheerst 0-1 aantekende.
 RKC Waalwijk was er niet door van slag, maar vond een energiek FC Volendam tegenover zich. Er ontspon zich een leuke wedstrijd, met twee aanvallende ploegen. RKC Waalwijk voelde zich gesteund door het hondstrouwe publiek, zodat er een aardig veldoverwicht ontstond. FC Volendam liet het echter niet verder komen dan het middenveld. Toch kwam de gelijkmaker. Over rechts werd een inspeelfout van FC Volendam snel afgestraft. Van de zijkant werd door Lazic goed voorgegeven, waarop FC Volendam het antwoord schuldig bleef. Anderson kopte fraai en dankbaar in. In het laatste kwartier voor rust kregen beide teams geen grote kansen. Een lob van DaniŽl van Son scheerde de kruising en aan de overkant belandde een identieke aanval ook pover het doel. Met de 1-1 kon FC Volendam tevreden zijn, maar het was wel het signaal dat de tweede helft wel eens heet zou kunnen worden. 
In de tweede helft bleef DaniŽl van Son in de kleedkamer. Voor hem kwam Gerry Vlak in het veld. FC Volendam werd door RKC Waalwijk meteen wakker geschud. Scheidsrechter Bax wuifde een door het thuispubliek geclaimde strafschop weg en loste een opstootje met twee gele kaarten op, waardoor Paul Kok tegen Jong PSV geschorst is. Ook aan de andere kant had de bal op de stip gekund, nu voor hands, maar ook dat leverde niets op. RKC Waalwijk maakte volstrekt duidelijk dat de volle winst het zicht op de Jupiler Play-Offs ten goede zou komen. Met een ongelooflijke inzet werd FC Volendam bestreden. Toch was het FC Volendam dat op voorsprong kwam. Een onderschepte aanval werd op Dennis van der Heijden gespeeld. Uitgekiend zocht hij de linkse benedenhoek, wat 1-2 betekende. De derde goal had ook gescoord moeten worden. Joey Veerman stuurde Kevin van Kippersluis weg, die vond Enzo Stroo. Het doel was leeg, maar de bal belandde op de paal. Ook de volgende aanval was kansrijk, maar nu schoot Kevin van Kippersluis over. FC Volendam bleef de bovenliggende partij, wat toch 1-3 opleverde. En weer was het Enzo Stroo die het mocht afmaken. RKC Waalwijk gaf niet op. Balverlies op het middenveld gaf de thuisclub de ruimte over rechts. De vlijmscherpe schuiver ging rakelings voor de paal langs. Maar het was toch opnieuw FC Volendam dat kon uithalen. Dennis van der Heijden werd in de loop diep aangespeeld en schoot zeer beheerst over de uitlopende keeper 1-4 binnen. Bijna had Ties Evers de vijfde goal op het bord gezet. Weggestuurd door Gerry Vlak schoot hij diagonaal langs de tweede paal . tot de laatste minuut bleef het een boeiend kijkspel, al was het thuiskoor wel opgehouden de eigen ploeg aan te vuren. FC Volendam was overduidelijk in de tweede helft een maatje te groot gebleken.Opstelling FC Volendam: Hobie Verhulst, Mohamed Betti (81. Ties Evers), Henny Schilder, Erik Schouten, Paul Kok, Joey Veerman, DaniŽl van Son (4. Gerry Vlak), Kees Kwakman, Enzo Stroo, Dennis van der Heijden (86. Jordy Hilterman), Kevin van Kippersluis 

Rubriek: dorpen Harenkarspel


Hier lees je alles wat er in ons Omring-gebied gebeurt deze week