Inwoners Petten en Callantsoog kunnen binnenkort weer op hun kerktorens zien hoe laat het is
Woensdag 29 Maart 2017
CALLANTSOOG / PETTEN- De inwoners van Petten kunnen op 4 april hun kerktorens weer zien hoe laat het is. De uurwerken zijn gereviseerd.De terugplaatsing gebeurt vandaag (29 maart) eerst bij de kerktoren van Petten. Naar verwachting gaat vanmiddag de telekraan naar Callantsoog en wordt daar de klok teruggeplaatst. Beide dorpsraden zijn hierover al ge´nformeerd. In februari werden de klokken met behulp van een hoogwerker gedemonteerd. Op dinsdag 4 april worden de klokken zelf terug geplaatst, eveneens met een telekraan.

Petten

Het uurwerk, carillon en de torenhaan van de toren in Petten (zie foto) waren aan een restauratie toe. De klok sloeg de uren niet meer. De firma Eijsbouts voerde de restauratie uit. De onderdelen werden gedemonteerd en afgevoerd naar de werkplaats van Eijsbouts. Nu komt de klok gerestaureerd terug. Dus is de klok nog voor het zomerseizoen weer in orde. Evenals de torenhaan en het carillon.

 

Callantsoog

Het uurwerk van de kerktoren in Callantsoog was in slechte staat. Daarom stond ook hier een restauratie gepland. De revisie van deze klok vond ook in de eigen werkplaats van Eijsbouts plaats. Gedurende zeven weken zaten ook de inwoners van Callantsoog zonder kerkklok. Nu de klok weer wordt geplaatst, hebben ook hier inwoners en zomergasten hun klok weer terug.

 

 


Rubriek: dorpen Zijpe


Hier lees je alles wat er in ons Omring-gebied gebeurt deze week