AZ overklast ADo Den Haag (4-0) en speelt eindelijk weerd eens een prima wedstrijd in het thuisstadion
Maandag 20 Maart 2017
ALKMAAR- AZ heeft zondag het in degradatiegevaar verkerende ADO den haag overklast en met ruime cijfers gewonnen. In het AFAS Stadion zorgden Dabney dos Santos (2x) en Joris van Overeem voor een 3-0 ruststand. Via Fred Friday won de ploeg van John van den Brom uiteindelijk met 4-0. AZ speelde voor het eerst sinds lange tijd een prima wedstrijd en duidelijk is dat de uitstekende spelende Joris Overeem een vaste waarde moet zijn voor de Alkmaarse formatie.
Al in de in de eerste minuut was AZ dicht bij een voorsprong. Alireza Jahanbakhsh slalomde door het strafschopgebied en schoot met links. ADO-doelman Robert Zwinkels liet de bal door zijn benen glippen, maar herstelde op tijd en hield hem net voor de lijn tegen.OpeningstrefferNa zeven minuten spelen was het wel raak. Jahanbakhsh verlengde een voorzet van de mee opgekomen Jonas Svensson waardoor de bal voor de voeten van Dos Santos kwam. De linksbuiten, die zijn 100e wedstrijd voor AZ speelde, haalde op zijn beurt hard uit en schoot raak: 1-0. Tweemaal Dos SantosNog voor het kwartier op de klok stond, werd het 2-0 voor de Alkmaarders. Jahanbakhsh stuurde Stijn Wuytens richting Zwinkels en de Belg legde vervolgens breed richting de penaltystip. Daar stond Dos Santos klaar om de bal in het lege doel te tikken.StiftIn de 34e minuut liep AZ op schitterende wijze nog verder uit. Een strakke pas van Wuytens bereikte Van Overeem net buiten de zestien. De middenvelder nam de bal mee en stifte de bal binnen het strafschopgebied over Zwinkels tegen de touwen: 3-0.DerdeVlak na rust kreeg Dos Santos een goede kans om zijn derde van de middag te maken. Mats Seuntjens troefde eerst Tyrone Ebuehi af op de linkerflank, dribbelde vervolgens langs de achterlijn richting de goal en gaf voor. De voorzet werd gekeerd door Zwinkels en Dos Santos schoot de rebound over.Friday 4-0Na een uur spelen werd het 4-0. Svensson zette goed door aan de rechterkant en bereikte Van Overeem. Laatstgenoemde kon de bal net voor de achterlijn binnenhouden en hakte op Friday. De Nigeraan schoot vervolgens hard en hoog raak.FernandezIn de slotfase probeerde Guyon Fernandez de score wat dragelijker te maken voor ADO Den Haag. Maar eerst bracht Tim Krul redding op een schot van dichtbij, vervolgens ging Fernandez om de Haagse AZ-doelman heen, alleen gleed invaller Ron Vlaar de bal van zijn voet.SlotfaseOok Zwinkels moest vlak voor tijd nog aan de bak. Levi Garcia speelde Van Overeem aan, die op zijn beurt naar zijn linker kapte en in de korte hoek de handen van de ADO-keeper vond. Niet veel later kon Thomas Meissner een schot van Svensson blokken. Van den Brom: ‘Ben zeer blij’“Eindelijk”, zei Van den Brom na afloop op de persconferentie. “Eindelijk hebben we weer eens laten zien waar we als team toe in staat zijn. Hier waren we naar op zoek en trainen we elke dag keihard voor. Ik ben dan ook zeer blij met de overwinning.”
WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN: AZ - ADO Den Haag 4-0 (3-0)EredivisieOpstelling AZ: Tim Krul; Jonas Svensson, Rens van Eijden, Derrick Luckassen (68. Ron Vlaar), Ridgeciano Haps; Mats Seuntjens, Alireza Jahanbakhsh (79. Guus Til), Stijn Wuytens; Joris van Overeem, Wout Weghorst, Dabney dos Santos (72. Levi Garcia).Opstelling ADO Den Haag: Robert Zwinkels; Tyrone Ebuehi, Thomas Meissner, Wilfried Kanon, Aaron Meijers; Dion Malone (82. Nasser El Khayati), Danny Bakker (46. Tom Trybull), Donny Gorter; Ruben Schaken (63. Randy Wolters); Guyon Fernandez, Édouard Duplan.Scoreverloop: 7. Dos Santos 1-0, 13. Dos Santos 2-0, 34. Van Overeem 3-0, 60. Friday 4-0.Gele kaarten: Luckassen, Svensson, Van Overeem, Wuytens (AZ), Ebuehi (ADO Den Haag).Rode kaarten: - Scheidsrechter: Ed JanssenToeschouwers: 14.126 Man of the Match: Van Overeem

Rubriek: sport


Hier lees je alles wat er in ons Omring-gebied gebeurt deze week