AZ geeft twee punten weg na gelijk makende goal van Willem 2 in de laatste minuut (1-1); Alkmaarders zakken door blunder doelman Krul naar vijfde plaats
Maandag 20 Februari 2017
TILBURG- AZ heeft zondag slechts een punt overgehouden aan het uitduel met Willem II: 1-1. In het Koning Willem II Stadion maakte de thuisploeg in blessuretijd gelijk via voormalig AZ\'er Erik Falkenburg. Hierdoor zakt AZ naar plaats vijf in de Eredivisie.
De basis van AZ kende de nodige wijzigingen ten opzichte van het duel met Olympique Lyon. Zo ontbraken de niet wedstrijdfitte Alireza Jahanbakhsh en Stijn Wuytens en keerde Mattias Johansson terug van een schorsing. Dabney dos Santos startte de wedstrijd als nummer tien.KansenfestivalHet was de eerste helft in Tilburg voor AZ een waar kansenfestival. Het duurde even voor de trein op stoom kwam, schoten van Ben Rienstra, Iliass Bel Hassani en Muamer Tankovic vlogen naast, maar daarna vonden de Alkmaarders steeds vaker de weg richting het doel van Kostas Lamprou.AfstandsschotenNa een combinatie tussen Bel Hassani en Mattias Johansson eindigde een schot van Wout Weghorst in de handen van de keeper van Willem II. Meer moeite had Lamprou met afstandsschoten van Bel Hassani (tweemaal, over- en naast getikt) en Ridgeciano Haps (tot hoekschop verwerkt).Grootste kansIn totaal belegerde AZ het doel van Lamprou negen maal van buiten het strafschopgebied, het hoogste aantal dit seizoen in 45 minuten. De grootste kans binnen de zestien was voor Mats Seuntjens. Zijn inzet werd echter ternauwernood geblokkeerd door Darryl Lachman.GelijkHet eerste kwartier na rust ging de wedstrijd meer gelijk op. Een schot van Rienstra vloog over het doel van Lamprou en aan de andere kant kreeg Willem II de eerste kans van de wedstrijd. Tim Krul redde goed op de inzet van Fran Sol.HelmerVan den Brom bracht Levi Garcia en Jeremy Helmer voor Muamer Tankovic en Mats Seuntjens om te proberen daarmee de Tilburgse muur te slechten. Voor Helmer was het, na eerdere optredens in de KNVB Beker, zijn debuut in de Eredivisie.LuckassenTwintig minuten voor tijd werd een schot van Bel Hassani door Lamprou tot corner gewerkt. De hoekschop – ook van Bel Hassani - belandde op het hoofd van Derrick Luckassen, die de bal bij de tweede paal met enig fortuin in het doel zag verdwijnen: 0-1.DomperIn de slotfase zorgde Falkenburg voor een domper op de Alkmaarse feestvreugde. Krul redde op een doelpoging van Obbi Oularé, verkleinde goed zijn doel bij een kans van Sol, maar zat mis in de scrimmage waar Falkenburg de gelijkmaker binnenkopte: 1-1.Van den Brom: ‘Doodziek van’“Dit is niet de eerste keer dat we in laatste seconden of minuten een doelpunt tegenkrijgen”, concludeerde Van den Brom op de persconferentie. “We kregen zoveel kansen en mogelijkheden om de wedstrijd in het slot te gooien. Het verhaal balbezit hebben we slecht uitgespeeld, vooral het egoïstische gedrag in de laatste fase voor de goal. Dit voelt als een nederlaag voor ons, maar we kunnen we het onszelf aanrekenen.”

Rubriek: sport


Hier lees je alles wat er in ons Omring-gebied gebeurt deze week