FC Volendam trainer Robert Molenaar na 0-1 verlies tegen koploper VVV: ,,,,Teleurgesteld in mentaliteit spelers”
Maandag 20 Februari 2017
VOLENDAM- Teleurstellend, onvoldoende en zonder wilskracht. Zomaar enkele typeringen na het verlies afgelopen vrijdagavond van FC Volendam tegen koploper VVV over het spel van FC Volendam, opgetekend uit de mond van trainer Robert Molenaar. Zijn mannen bleken niet in staat een vuist te maken in de topper tegen het oerdegelijk VVV-Venlo. En dat zat volgens de Zaandammers vooral ‘tussen de oren’. “Ik ben niet in staat gebleken het optimale uit mijn jongens te halen.”

Mentale kwaliteit onvoldoendeVooral over de eerste helft was Molenaar verbolgen. De oefenmeester miste de power bij zijn mannen om de Limburgers te lijf te gaan. “We didn’t lived up the occasions, zeggen ze in Engeland wel eens. Met andere woorden: we zijn niet in staat gebleken te brengen wat nodig was. Dat lag vooral aan de mentale kwaliteit. De spelers brachten te weinig fysieke kracht en speelden met te weinig agressie. En dat in een wedstrijd met veel belangen. Daar kan ik slecht mee omgaan. Op basis van de eerste fase verlies je de wedstrijd. Of het ontzag was? Het is een kwaliteit om op de juiste momenten te brengen wat van je verwacht wordt.”Beste jongentje van de klasHarde woorden in de kleedkamer schudde de Volendammers na de pauze enigszins wakker. Gesterkt door de tactische omzetting om ‘nummer 6’ Raoul Esseboom in te ruilen voor ‘tien’ Jack Tuijp, zocht de thuisploeg de weg naar voren. “Daar had VVV problemen mee”, merkte Molenaar op. “We voetbalden wat meer op de helft van de tegenstander en speelden opportunistischer met ballen van achteruit richting onze spitsen. Dan kijk ik ook even met lichte jaloezie naar de tegenstander: wat zou het prettig zijn als onze peer naar voren eens blijft hangen. Wij willen het beste jongentje van de klas zijn om de bal vooruit te brengen. Daar zijn we goed in, maar het vereist meer samenwerking en technisch vermogen dan het in mijn ogen lelijke spel van VVV.”Glibberig en steilToch hadden maar weinig supporters het gevoel dat de gelijkmaker écht in de lucht hing. Op een mogelijkheid van Bert Steltenpool en Mohamed Betti na werd het doel van Delano van Crooij nauwelijks onder vuur genomen. De rode kaart voor Paul Kok tien minuten voor tijd hielp de oranjehemden ook niet in het zadel. “VVV heeft de minste goals tegen en het is duidelijk waarom. Ze spelen compact, met grote verdediger. Dan moet de bal een keer goed vallen, maar dat geluk hadden we niet. En met tien man wordt die berg nog glibberiger en steiler. We hebben te weinig aan de poort gerammeld. Als je achteraf moet constateren dat dit vooral aan de mentaliteit lag, dan ben ik daar enorm teleurgesteld over.”


Rubriek: sport


Hier lees je alles wat er in ons Omring-gebied gebeurt deze week
Mogen er van u strandhuizen komen op de stranden van Petten, Callantsoog, Groote Keeten en Sint Maartenszee. Ondernemers vinden vaak: meer gasten, meer omzet. Natuur- en stilte-liefhebbers willen de kust het liefst zo ongerept mogelijk houden
Ja, zet die strandhuizen er maar neer

Nee, hou de kust ongeschondenJa, zet die strandhuizen er maar neer 41
Nee, hou de kust ongeschonden 207