Opstandige chefs van Noordhollands Dagblad met onder meer Schager Courant en Heldersche Courant gemuilkorfd door directie en hun onder druk staande hoofdredacteur Paans
Woensdag 25 Januari 2017
NOORD-HOLLAND- De chefs van de regionale kranten van HMC/ Holland Media Combinatie (onder meer edities Alkmaarsche Courant, Schager Courant en Heldersche Courant van het Noordhollands Dagblad) .)mogen geen intern nieuws meer naar buiten brengen over de voortgang van de reorganisatie. Dat hebben ze in twee brieven van de TMG (Telegraaf media Groep)-directie en hoofdredacteur Arjan Paans te horen gekregen. Voorzitter Michiel van den Busken van de ondernemingsraad bevestigt dat. Opmerkelijk: de met ontslag bedreigde journalisten zijn pas in actie gekomen toen hun positie onder druk kwam. In de maanden ervoor kwam er van die kant nauwelijks geluid toen een aantal commerciŽle collega\'s hun biezen moesten pakken. De chefs, met wie Paans individuele gesprekken aangaat, zijn gewezen op hun arbeidsrechtelijke positie. Dit is een vriendelijke formulering voor dreigen met strafmaatregelen, zoals ontslag. Het schrijven volgt op het nieuws gisteren dat hoofdredacteur Arjan Paans verder onder druk is komen te staan.
In een brief stellen de chefs voor de tweede keer zijn functioneren ter discussie. Zijn positie wordt op 1 februari besproken tijdens een plenaire vergadering, zo is de bedoeling.  ,,De brief had niet naar buiten mogen komen, dat vind ik ookĒ, aldus Van den Busken. ,,Verder laat ik het van mij afglijden. We hebben belangrijkere zaken te doen.'' Bij TMG is niemand bereikbaar voor commentaar. 
(Op de foto het inmiddels al totaal ontmantelde gebouw van onder meer het Noordhollands Dagblad in Alkmaar)

Rubriek: Overig nieuws


Hier lees je alles wat er in ons Omring-gebied gebeurt deze week
De grote Paasveetentoonstelling in Schagen moet gedeeltelijk moeten worden drooggelegd. Dat vindt Schagenaar Jan Willem de Vries. De Vries vindt dat het evenement is verworden tot een zuippartij. Daarom zouden de taps vanaf 14.00 uur dicht moeten.
Nee, niet droogleggen Paasveetentoonstelling om 14.0uur

Ja, droogleggen Paasveetentoonstelling om 14.0uurJa, droogleggen Paasveetentoonstelling om 14.0uur 13
Nee, niet droogleggen Paasveetentoonstelling om 14.0uur 3