FC Volendam verwent na matige eerste helft publiek in tweede helft en speelt danTop Oss van de mat; te bescheiden 3-1 winst
Zaterdag 17 December 2016
(Door Cor Westerveld) VOLENDAM- De laatste competitiewedstrijd voor de winterstop heeft FC Volendam prima afgesloten. Het bezoekende FC Oss, dat vijf keer op rij had gewonnen, werd in de tweede helft van de kunstgrasmat gespeeld. Door de 3-1 zege behield Volendam de vierde plek op de ranglijst. In de eerste helft mochten de wijdbroeken niet mopperen dat met een 0-0 stand de kleedkamer werd opgezocht, want de beste kansen waren in het eerste bedrijf voor FC Oss. Tom Boere, de topscorer van de Jupiler League, ontdeed zich van de verdedigers Schouten en Betti, maar het schot op doel dat hij daarna gaf, leverde Hobie Verhulst geen problemen op. De grote aanjager bij FC Oss was Justin Mathieu. Hij leek zijn ploeg op voorsprong te zetten bij een doorbraak. Mathieu was eerder bij de bal dan de uit zijn doel sprintende Verhulst, die hem echter dwong naar de linkervleugel uit te wijken. Vanuit die positie lukte het Mathieu net niet, gehinderd door Mo Betti, om de score te openen.
Aan de andere kant was het uitblinker Joey Veerman die Kevin van Kippersluis op maat aanspeelde, maar de topscorer van FC Volendam slaagde er niet in om vanuit een kansrijke positie doelman Ronald Koeman (zoon van dé Ronald) te passeren. In de eerste helft kopte Paul Kok na een voorzet van Gyliano van Velzen de bal nog in handen van Koeman. Dankzij twee uitstekende reddingen van Hobie Verhulst brak de rust aan met een 0-0 stand en daar mocht de thuisclub blij mee zijn.In de tweede helft liet FC Volendam zijn andere gezicht zien. Nadat Verhulst de doorgebroken Boere nog een keer van scoren wist af te houden ten koste van een hoekschop, verzette FC Volendam de bakens. FC Oss werd steeds meer in de verdediging gedrongen. Een aanval - opgezet door Gyliano van Velzen - bracht de bal bij Kees Kwakman die vervolgens Jack Tuijp in de 59e minuut in staat stelde om voor 1-0 te zorgen. Justin Mathieu speelde zich namens FC Oss aan de andere kant van het veld goed vrij op de linkervleugel, maar schoot de bal vervolgens hoog over het doel van Verhulst. Met prachtige combinaties, waarbij de jonge Joey Veerman geregeld de handen op elkaar kreeg, probeerde FC Volendam de Brabanders op grotere achterstand te zetten. Een slimme lob van Jack Tuijp betekende bijna 2-0; de bal ging maar net over het doel van Koeman.Een uitstekende dieptepass van Joey Veerman werd door Kevin van Kippersluis in de 73e minuut koelbloedig omgezet in een doelpunt, 2-0. En daarmee was de koek nog niet op. Al moest Verhulst daarna nog wel even zijn goede vorm etaleren om Mathieu van scoren af te houden. De veelvuldig opkomende rechtervleugelverdediger Mohamed Betti loste een schot op doel, de bal werd onderweg door een FC Oss-speler geraakt en kwam vervolgens voor de voeten van Kees Kwakman, die zichzelf in een goede schietpositie manoeuvreerde en vervolgens vernietigend uithaalde met een pegel onder de deklat, 3-0. Kwakman werd gekozen tot Man van de wedstrijd.De voortreffelijk leidende scheidsrechter Siemen Mulder gaf in de slotfase nog een strafschop aan FC Oss, nadat doelman Hobie Verhulst een overtreding had begaan op Thijs van Pol. Justin Mathieu redde vanaf de stip de eer voor zijn ploeg, 3-1.
FC Volendam: Hobie Verhulst, Mohamed Betti, Henny Schilder, Erik Schouten, Paul Kok, Daniel van Son, Joey Veerman, Kees Kwakman, Gyliano van Velzen, Jack Tuijp, Kevin van Kippersluis (81. Bert Steltenpool).

Rubriek: sport


Hier lees je alles wat er in ons Omring-gebied gebeurt deze week
Mogen er van u strandhuizen komen op de stranden van Petten, Callantsoog, Groote Keeten en Sint Maartenszee. Ondernemers vinden vaak: meer gasten, meer omzet. Natuur- en stilte-liefhebbers willen de kust het liefst zo ongerept mogelijk houden
Ja, zet die strandhuizen er maar neer

Nee, hou de kust ongeschondenJa, zet die strandhuizen er maar neer 46
Nee, hou de kust ongeschonden 209