FC Volendam rukt op naar vierde plaats eerste divisie door eclatante 0-6 zege op Achilles '29...
Zondag 11 December 2016
VOLENDAM- Waar FC Volendam afgelopen vrijdag vooraf nog een lastige avond verwachtte bleek na 28 minuten de geest al uit de fles te zijn toen de het scorebord 0-3 aan gaf. Uiteindelijk liep de score in het uitduel tegen Achilles '29 op naar 0-6 en klom FC Volendam naar plaats vier op de ranglijst van de eerste divisie.

In de 15e minuut ging het scorebord aan op het knusse Sportpark de Heikant in Groesbeek. Precies op tijd, want niet veel later kon FC Volendam voor het eerst juichen. Kees Kwakman ging goed door over links en legde de bal panklaar voor Kevin van Kippersluis: 0-1. Zes minuten later was het alweer prijs. Nu ging Kevin Visser goed diep, werd prima aangespeeld door Mohamed Betti en stiftte heel subtiel de 0-2 binnen. Even later was het weer prijs: Gyliano van Velzen was ditmaal degene die de bal op een presenteerblaadje legde bij Kevim van Kippersluis. De 0-3 lag in het netje en daar was helemaal niks op af te dingen. Bij Freek Thone sloegen de stoppen door en een flinke charge op Joey Veerman betekende een terechte rode kaart voor Achillesí captain. Toch was het meest opvallende feit in de eerste helft verder een knal van Kenny Elders op de lat boven Hobie Verhulst.

Al met al een zege waar niks op af te dingen viel. Het team van trainer Robert Molenaar gaf niks weg en creŽerde zelf kans na kans en bleef voor het vijfde duel op rij ongeslagen. Een goede opsteker op weg naar de laatste twee (thuis)duels van 2016. Dinsdag wacht de 1/8 finale om de KNVB Beker tegen VVSB, kick off 18:30 uur, en vrijdag is FC Oss de tegenstander. Het team verdient het om met goed gevulde tribunes het jaar af te sluiten.FC VolendamVerhulst, Betti, Schilder, Schouten, Kok, Veerman, Visser, Kwakman (í70 van Son), Tuijp (í61 Meulens), van Kippersluis, van Velzen


Rubriek: sport


Hier lees je alles wat er in ons Omring-gebied gebeurt deze week
Moet er voor de kleine vergrijpen ( fietsen zonder licht, bromfietsen zonder helm, fietsen op de stoep, weggooien (Verpakkings-) papier op straat) meteen een boete uitgedeeld worden van 15 euro..?
Ja

0NeeJa 466
0Nee 21
Wie wordt er winterkampioen in de eredivisie voetbal..?
Vitesse

AZ

0Ajax

PSV

FC Utrecht

FeyenoordFeyenoord 5
AZ 10
FC Utrecht 2
PSV 22
Vitesse 1
0Ajax 10