FC Volendam heer en meester in duel tegen Fortune Sittard Combinatie: 3-0; andere oranje nu op zesde plaats
Zondag 4 December 2016
(Door Cor Westerveld) VOLENDAM- Drie keer of meer scoren in een wedstrijd. Een weelde voor FC Volendam. Dit seizoen werd thuis met 3-0 van Telstar gewonnen en uit met 2-5 van FC Den Bosch. En gisteravond werd op eigen bodem laagvlieger Fortuna Sittard met 3-0 teruggestuurd naar Limburg. Door deze overwinning steeg FC Volendam naar de zesde plek op de ranglijst. De overwinning is geen moment in gevaar geweest. De thuisclub toonde zich heer en meester. Er werden weer de nodige scoringskansen gecreŽerd door Het Andere Oranje, maar ditmaal werden er meer van benut dan in de wedstrijden tegen onder meer RKC, Jong PSV en Jong Ajax.
Limburgse muur
Fortuna Sittard hield veel mensen achter de bal. Desondanks lukte het FC Volendam evengoed om een bres te slaan in de Limburgse muur.Kevin Visser was de eerste die op doelman Ter Wielen mocht afgaan na een prima pass van Kevin van Kippersluis, maar hij liet zich de kaas van het brood eten door toegesnelde verdedigers. Uit een hoekschop van Gyliano van Velzen schoot Jack Tuijp de bal met links hoog over het doel. Tuijp stelde even later Kees Kwakman in de gelegenheid om uit te halen op het doel van Fortuna, maar diens schot ging naast. Dat overkwam ook Fortuna Sittardspeler Kamen Hadzhiev, de bal ging tot schrik van de meegereisde Fortuna Sittardfans buiten bereik van zijn eigen doelman net naast de paal en leverde FC Volendam dus een hoekschop op. Op een prima voorzet van Paul Kok had Kevin Visser kunnen uithalen, maar onbedoeld gaf hij een hoge voorzet in plaats van de bal op het doel van Ter Wielen af te vuren. Pech had Jack Tuijp toen hij een voorzet van Gyliano van Velzen in een keer op zijn slof nam maar net geen doel trof. Na ongeveer een half uur spelen moest doelman Hobie Verhulst daadwerkelijk in actie komen om een afstandsschot van Ronald van Hout tot hoekschop te verwerken.

Joey Veerman

Vijf minuten later kwam de thuisclub dan eindelijk verdiend op voorsprong. Uit een hoekschop van Gyliano van Velzen kopte Kees Kwakman de bal onhoudbaar langs doelman Ter Wielen, 1-0.Van Velzen kreeg voor rust nog de kans om zijn ploeg op 2-0 te zetten. Hij kreeg vrije doortocht, maar die kans ging als een nachtaars uit. Vermeldenswaard is verder nog een vrije trap van Joey Veerman die door Ter Wielen werd gepakt. De jonge Veerman was de absolute uitblinker. Hij strooide met passes dat het een lieve lust was. Hij werd dan ook terecht man van de wedstrijd.

Schulp
Na de hervatting kroop Fortuna Sittard even uit haar schulp, maar gevaar leverde dat nauwelijks op. De offensieve daden van de Limburgers werden vrijwel in de kiem gesmoord. De thuisclub nam al snel het initiatief weer over en ging op jacht naar het tweede doelpunt. Kevin van Kippersluis had daarvoor kunnen zorgen als hij een voorzet van Kevin Visser in de touwen had geschoten. Van Velzen, die zijn tegenstander de ene na de andere schijnbeweging voortoverde, leek na zijn zoveelste doorbraak succes te hebben. Eenmaal bij de achterlijn schoot hij de bal snoeihard net voorlangs de tweede paal. Uiteindelijk was het Kevin van Kippersluis die definitief het vonnis velde over het niet imponerende Fortuna Sittard. In de 76e minuut brak hij door, strandde in eerste instantie op doelman Ter Wielen, maar maakte in de rebound geen fout, 2-0.
Bert Steltenpool
Met nog een klein kwartier te gaan was de buit dus binnen. Bert Steltenpool mocht in de 80e minuut opdraven voor Jack Tuijp en drie minuten later verving Rihairo Meulens Kevin van Kippersluis. Een van de eerste daden van Steltenpool was Gyliano van Velzen in staat stellen om voor 3-0 te zorgen, maar met zijn zwakke rechterbeen kwam de man die gisteravond het vaakst een tegenstander zijn hielen liet zien, niet verder dan en zacht rollertje in handen van doelman Ter Wielen. Van Velzen was de aangever van het derde doelpunt van de thuisclub. Hij gaf in de slotminuut de bal goed voor aan Bert Steltenpool en de West-Fries tekende voor de 3-0 eindstand. Volgende week vrijdag speelt FC Volendam tegen hekkensluiter Achillesí29 in Groesbeek. FC Volendam: Hobie Verhulst; Mohamed Betti, Henny Schilder, Erik Schouten, Paul Kok, Kevin Visser, Joey Veerman, Kees Kwakman, Gyliano van Velzen, Jack Tuijp (79. Bert Steltenpool), Kevin van Kippersluis (83. Rihairo Meulens).


Rubriek: sport


Hier lees je alles wat er in ons Omring-gebied gebeurt deze week
Mogen er van u strandhuizen komen op de stranden van Petten, Callantsoog, Groote Keeten en Sint Maartenszee. Ondernemers vinden vaak: meer gasten, meer omzet. Natuur- en stilte-liefhebbers willen de kust het liefst zo ongerept mogelijk houden
Ja, zet die strandhuizen er maar neer

Nee, hou de kust ongeschondenJa, zet die strandhuizen er maar neer 41
Nee, hou de kust ongeschonden 207