FC Volendam verslaat in Limburg knap sterk MVV en sluit weer aan in de top van de eerste divisie
Dinsdag 1 November 2016
MAASTRICHT- Na twee pittige wedstrijden tegen Jong Ajax en in de beker tegen Almere City FC diende zich in Maastricht opnieuw een wedstrijd aan waarin FC Volendam niet alleen alles moest geven, maar ook mocht bewijzen, dat er dit seizoen veel op het spel staat in de top van Jupiler League. MVV Maastricht stond op de tweede plaats met vijf punten voorsprong op FC Volendam. In het afgelopen seizoen waren de Limburgers vier keer te sterk voor FC Volendam, maar in de bekerwedstrijd in september wist FC Volendam MVV Maastricht wel terug te wijzen, weliswaar na verlenging en strafschoppen. In de reguliere speeltijd slaagde FC Volendam er die lijn door te trekken. Na een 0-1 ruststand mocht de ploeg van het veld met 1-2. Komende vrijdagavond mag FC Volendam uit in Leeuwarden tegen FC Cambuur bewijzen dat het in de top van de eerste divisie thuis hoort.

Volledig volgens verwachting gaf de thuisclub vanaf de aftrap vol gas. FC Volendam wist de eerste tien minuten niet waar het kijken moest. Het leek of MVV Maastricht met twintig man in het veld stond. Veel gevaar leverde dat niet op, maar de druk was bijna onhoudbaar. Toch hield FC Volendam de rug recht. Gaandeweg ebde het massale offensief weg en kreeg FC Volendam grip op het spel. Na precies een kwartier werd Kevin van Kippersluis weggestuurd. Zijn strakke schuiver verdween voorlangs de verste paal. Amper een minuut later mocht Joey Veerman een vrije trap nemen. Dat deed hij zo loepzuiver, dat Kees Kwakman bij de tweede paal de bal bijna voor het intikken had. Ook zijn schot ging echter rakelings voorbij de verste paal. MVV Maastricht trok zich wat meer terug, loerend op de mogelijkheid om via de weer sterk spelende Thomas Verheijdt de aanval te zoeken. FC Volendam was daarop voorbereid en kreeg steeds meer controle op het middenveld. Dat kwam het kijkspel ten goede, de wedstrijd werd heel open. Krap tien minuten voor rust was het FC Volendam dat daarvan het meest profiteerde. Weer werd over links Gyliano van Velzen gezocht. Zijn voorzet werd door Jack Tuijp nipt geraakt, waarna DaniŽl van Son volkomen vrij stond. Strak en laag schoot hij FC Volendam naar 0-1. Tot de rust was het MVV Maastricht dat daaraan duidelijk wat wilde doen, maar ook in die fase bleef de organisatie van FC Volendam goed overeind.

De tweede helft begon  identiek aan de eerste helft. MVV Maastricht had maar een opdracht, de achterstand goedmaken, maar tot echt grote kansen kwam het bijna niet. Na een minuut of tien kreeg FC Volendam het even Spaans benauwd, maar met vereende krachten werd de bal weggewerkt. Het elftal stond als een huis. Het was niet te zien, dat de bekerwedstrijd de conditie gesloopt zou hebben. Toch viel de gelijkmaker. Na balverlies moest Kees Kwakman in een ultieme poging de thuisploeg van de goal houden. Net buiten het strafschopgebied kreeg hijzelf geel en MVV Maastricht een vrije trap. Alessandro Ciranni draaide de bal in de verste bovenhoek. Hobie Verhulst reageerde attent, maar via de paal verdween de bal alsnog achter hem. Daarmee was de huisbeer weer los. Kees Kwakman kon geen goed meer doen, nadat ook een MVVíer geel gekregen had. FC Volendam moest erg ver terug. De vraag was of de staf zou wisselen en hoe. Eerst werd Bert Steltenpool ingebracht voor Jack Tuijp. Hij kreeg al snel een ideale kans om uit te halen op een uitstekende voorzet van Gyliano van Velzen. In plaats van ineens te schieten, nam hij de bal aan, waarmee de kans verloren ging. Toch was hij het die FC Volendam op winst zou zetten. Weer was het op links Gyliano van Velzen, drie minuten voor tijd, die doorzette. Hij schoot zelf strak op doel, maar via een kluts kwam de bal voor de volkomen vrij staande Bert Steltenpool, wat 1-2 betekende. MVV Maastricht gaf het nog niet op. Met Gerry Vlak en Raoul Esseboom in de ploeg gebracht voor DaniŽl van Son en Kevin van Kippersluis leverde FC Volendam de punten echter niet meer in.


Rubriek: sport


Hier lees je alles wat er in ons Omring-gebied gebeurt deze week
Mogen er van u strandhuizen komen op de stranden van Petten, Callantsoog, Groote Keeten en Sint Maartenszee. Ondernemers vinden vaak: meer gasten, meer omzet. Natuur- en stilte-liefhebbers willen de kust het liefst zo ongerept mogelijk houden
Ja, zet die strandhuizen er maar neer

Nee, hou de kust ongeschondenJa, zet die strandhuizen er maar neer 46
Nee, hou de kust ongeschonden 209