FC Volendam-trainer Rober Molenaar na 0-1 nederlaag tegen FC Emmen: “Constant hing er goal in de lucht”
Maandag 29 Augustus 2016
VOLENDAM- Wat FC Volendam trainer Robert Molenaar betreft hebben zijn mannen er alles aan gedaan om een resultaat uit het vuur te slepen tegen FC Emmen. Vrijdagavond was de ‘pechfactor’ echter behoorlijk van invloed op de eindstand. De 0-1 nederlaag was in zijn ogen dan ook niet op z’n plaats. “Maar meer mag ik niet eisen dan dat ik vandaag heb gezien.” De nederlaag was een forse domper op de verwachtingen nu het Andere Oranje gedeeld koploper was in de eerste divisie. Spits Jack Tuyp wred nog een kwartier voor tijd gewisseld en dat leidde bij de afmaker tot negatieve uitspraken, die hem door zijn trainer niet in dank werden afgenomen

Volendam dicteerde tegen FC Emmen het spel en creëerde de meeste kansen. Maar na iets meer dan een kwartier kwamen de Emmenaren sneaky op 0-1 door Cas Peters. Molenaar: ,,Behoudens het tegendoelpunt, waar we in mijn ogen iets te gemakkelijk verdedigden, hebben we haast alles goed gedaan. En wat mij nog het meeste kan bekoren is dat er continu een doelpunt van ons in de lucht hangt. Ik kan me wedstrijden van vorig seizoen herinneren waarin we ook het initiatief namen, maar waarin er geen goal in de lucht hing. Alleen stond de keeper nu telkens een doelpunt in de weg.”  Vooral in de tweede helft ging het verkeer haast alleen in de richting van Emmen-goalie Dennis Telgenkamp. Molenaar: ,,Ik kan niemand iets aanrekenen in de manier van afronden. Zelfs een vrije trap door de muur pakte de sluitpost. Daar kun je als aanvaller niks aan doen.”Met het inbrengen van Bert Steltenpool voor Jack Tuijp in het laatste kwartier dacht Molenaar nog meer aanspraak te kunnen maken op een treffer. “We hebben overwogen om Ties Evers eruit te halen om meer mensen voor de goal te krijgen of Kevin van Kippersluis te wisselen, maar we kozen voor Jack. De doorslag gaf dat ik iemand nodig had met kwaliteiten om onze voorzetten bij de eerste paal af te ronden. In mijn ogen beheerst Bert dat aspect beter dan Jack, die op zijn beurt beter tot zijn recht komt in het strafschopgebied. Jack was inderdaad teleurgesteld over zijn wissel. Maar ik zie liever dat hij zijn teleurstelling bewaart en tegen mij uit, dan dat hij op deze manier deed.”De wisselingen pakten echter niet uit zoals gehoopt, mede doordat ook Emmen zijn verdedigende stellingen aanpaste. Een knetterend einde van de wedstrijd bleef hierdoor uit. Molenaar: “Emmen wisselde zijn buitenspeler voor een verdediger om onze combinaties te verstoren. Het plezier dat wij eerder aan de zijkanten hadden was daardoor weg. Een offensief zat er dan ook niet meer in, ondanks dat wij in de slotminuten nog twee kansen kregen. Maar ik kan mijn jongens niks anders dan complimenten maken over de energie en de intentie die wij in de wedstrijd hebben gelegd.”

De volgende tegenstander is op vrijdag 9 september in Venlo koploper VVV.Opstelling FC Volendam: Hobie Verhulst, Ties Evers, Henny Schilder, Erik Schouten, Paul Kok, Kevin Visser, Kevin van Kippersluis, Kees Kwakman, Daniel van Son, Jack Tuijp (78. Bert Steltenpool) Gyliano van Velzen.

Rubriek: sport


Hier lees je alles wat er in ons Omring-gebied gebeurt deze week