FC Volendam laat het weer liggen: nu weer 0-0 tegen zwak FC Emmen
Maandag 11 April 2016
VOLENDAM-
Ofschoon FC Volendam opnieuw het beste van het spel had en een aantal uitstekende opgelegde kansen wist te creëeren, slaagde het er niet in om doelman Leon ter Wielen van Achilles ’29 te passeren. Met de remise deed de thuisclub zichzelf tekort. De achterstand op FC Emmen bedraagt nu drie punten, maar de achterstand Go Ahead Eagles bedraagt nog altijd vier punten. Maandag aanstaande speelt de ploeg van Robert Molenaar in Deventer tegen Go Ahead Eagles en zal dus moeten winnen om nog kans te maken op de vijfde plek in de eindrangschikking.
Aan de inzet en de wil van de spelers lag het zeker niet dat er tegen Achilles ’29 geen drie punten konden worden bijgeschreven. Hilal Ben Moussa probeerde als eerste doelman Leon ter Wielen te verschalken, maar die was goed bij de les. Bijna dacht de eigen aanhang te kunnen juichen toen de solide spelende Daan Klinkenberg Gyliano van Velzen bereikte op de vleugel en diens voorzet door de kopsterke Bert Steltenpool zou worden afgerond. Echter, de Wervershover kon met het hoofd nét niet bij de bal. Wel met de hand en dat leverde hem een gele kaart op.
PechPech had Dylan Mertens toen hij de bal inlopend uit een gave voorzet van rechtsbuiten Elson Hooi tegen de paal schoot. Daan Klinkenberg probeerde de Groesbeekse doelman nog te verrassen met een ziedend afstandsschot. Tevergeefs. Achilles ’29 kwam vlak voor het sluiten van het eerste bedrijf bijna nog op voorsprong, maar Thijs Hendriks mikte de bal over het doel. Na de hervatting kwam de thuisclub met nog meer aanvallende impulsen uit de startblokken. Het was Gyliano van Velzen die al in de eerste minuut de kans kreeg om te scoren, maar dat niet deed. Toch zou hij nog een heel belangrijke rol gaan spelen in de tweede helft. De later iets meer uit hun schulp kruipende bezoekers kwamen in de tweede helft niet verder dan een doelpoging van Joey Dekkers en een afstandsschot van Kürsad Surmelli (Een van de dragende krachten van de Groesbekers) dat vakkundig door Verhulst over de lat werd getikt.
GenadetikDylan Mertens kreeg twee keer de kans om de genadetik uit te delen. Twee keer was het namelijk Gyliano van Velzen die de bal panklaar voor de voeten van de hardwerkende Mertens schoof. Mertens schoot de bal de eerste keer net over de kruising en de tweede keer strandde hij op doelman Ter Wielen die hem ten koste van een hoekschop van scoren afhield. Robert Molenaar liet in de tweede helft Jordy Hilterman opdraven voor Steltenpool en bracht in de slotfase nog Soufiane Laghmouchi en Kevin van Kippersluis in. Volendam bleef strijden voor die ene treffer. Tenslotte viel die vorig seizoen ook in de laatste minuut tegen Achilles ’29. Maar het lukte niet. Maandag zal dat dan wel moeten tegen Go Ahead Eagles. Erik Schouten en Dylan Mertens spelen dan niet mee want zij pakten een vijfde gele kaart en zitten dan een schorsing van een wedstrijd uit.
FC Volendam: Hobie Verhulst, Ties Evers, Henny Schilder, Erik Schouten, Daan Klinkenberg, Raoul Esseboom, Dylan Mertens, Hilal Ben Moussa (87. Soufiane Laghmouchi), Elson Hooi (78. Kevi van Kippersluis), Bert Steltenpool (57. Jordy Hilterman), Gyliano van Velzen.

Rubriek: sport


Hier lees je alles wat er in ons Omring-gebied gebeurt deze week
Mogen er van u strandhuizen komen op de stranden van Petten, Callantsoog, Groote Keeten en Sint Maartenszee. Ondernemers vinden vaak: meer gasten, meer omzet. Natuur- en stilte-liefhebbers willen de kust het liefst zo ongerept mogelijk houden
Ja, zet die strandhuizen er maar neer

Nee, hou de kust ongeschondenJa, zet die strandhuizen er maar neer 46
Nee, hou de kust ongeschonden 209