Voormalig Schager bestuurder Jos Beemsterboer dient ontslag in als wethouder Wormerland
Dinsdag 2 Juni 2015
(bron: NHD)WORMERLAND/SCHAGEN- Voormalig wethouder van Schagen, Jos Beemsterboer, heeft daar zijn ontslag ingediend.Het CDA in Wormerland slaagde er bij het begin van de raadsperiode niet in om een wethouderskandidaat binnen de eigen gemeente te vinden. Vervolgens werd Jos Beemsterboer uit Schagen bereid gevonden de klus te klaren. Er werden volgens het CDA echter wel direct afspraken gemaakt dat zijn benoeming als tijdelijk moest worden gezien, tot zich een geschikte kandidaat uit het eigen Wormerland zou aandienen. Die is er nu: huidig fractievoorzitter Jeroen Schalkwijk.

Beemsterboer is per direct gestopt als wethouder. Tot de benoeming van zijn opvolger nemen de andere collegeleden Beemsterboers taken over. Jos Beemsterboer was eerder wethouder van de gemeente Schagen. In april 2014 trad hij daar vrijwillig terug om plaats te maken voor zijn zoon Jelle Beemsterboer, die tot die tijd fractievoorzitter was bij het Schager CDA. Er ontstond ophef omdat Beemsterboer sr. ondanks de vrijwilligheid van zijn vertrek aanspraak maakte op wachtgeld van Schagen, dat zijn lagere salaris in Wormerland moest aanvullen tot het bedrag dat Beemsterboer in het grotere Schagen verdiende.


Rubriek: Politiek


Hier lees je alles wat er in ons Omring-gebied gebeurt deze week
Mogen er van u strandhuizen komen op de stranden van Petten, Callantsoog, Groote Keeten en Sint Maartenszee. Ondernemers vinden vaak: meer gasten, meer omzet. Natuur- en stilte-liefhebbers willen de kust het liefst zo ongerept mogelijk houden
Ja, zet die strandhuizen er maar neer

Nee, hou de kust ongeschondenJa, zet die strandhuizen er maar neer 46
Nee, hou de kust ongeschonden 208