Meerderheid raad Schagen kiest voor twee gemeentehuizen: 1 in Schagen, 1 in Tuitjenhorn
Woensdag 25 Maart 2015
(Bron NHD)SCHAGEN - De gemeente Schagen houdt twee gemeentehuizen. Een meerderheid in de gemeenteraad, bestaande uit CDA, PvdA en Jess, wil zowel het pand aan de Laan in Schagen als dat in Tuitjenhorn open te houden. Dat bleek dinsdagavond 24 maart tijdens de raadsvergadering.

De andere partijen zien meer in het voorstel om Tuitjenhorn af te stoten en alle ambtenaren aan de Laan in Schagen onder te brengen. Ook burgemeester Marjan van Kampen is een warm voorstander van deze concentratie, niet in de laatste plaats omdat de ambtenaren aangeven dat ze werken op twee plekken niet fijn vinden. Bovendien zou Schagen door het afstoten van Tuitjenhorn jaarlijks 280.000 euro minder aan huisvestingskosten kwijt zijn dan nu. Daar staat tegenover dat het pand aan de Laan voor een kleine vier miljoen moet worden verbouwd, om plek te maken voor alle ambtenaren.

Op de foto het gemeentehuis in Tuitjenhorn


Rubriek: Politiek


Hier lees je alles wat er in ons Omring-gebied gebeurt deze week
Mogen er van u strandhuizen komen op de stranden van Petten, Callantsoog, Groote Keeten en Sint Maartenszee. Ondernemers vinden vaak: meer gasten, meer omzet. Natuur- en stilte-liefhebbers willen de kust het liefst zo ongerept mogelijk houden
Ja, zet die strandhuizen er maar neer

Nee, hou de kust ongeschondenJa, zet die strandhuizen er maar neer 46
Nee, hou de kust ongeschonden 208