296 Kandidaten voor nieuw bestuur hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier: * slechts 23 zetels beschikbaar...* 4 nieuwe partijen doen mee...
Maandag 9 Februari 2015
NOORD-HOLLAND- Dijkgraaf Luc Kohsiek heeft vrijdagmiddag de kandidatenlijsten bekend gemaakt van de 12 partijen die meedoen aan de waterschapsverkiezingen bij Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. In totaal zijn er 296 kandidaten in de race voor een plek in het algemeen bestuur. Op 18 maart kunnen kiezers hun stem uitbrengen. Bij de 12 partijen die deelnemen aan de waterschapsverkiezingen zijn vier nieuwkomers: ChristenUnie-SGP, Koninklijke Schuttevaer, Partij voor Mens en Spirit en 50PLUS hopen een plek in het bestuur van het waterschap te veroveren. De andere acht partijen hebben nu al één of meerdere zetels in het waterschapsbestuur, dit zijn: Water Natuurlijk, CDA, PvdA, VVD, Groen,Water&Land, Boeren Burgers Waterbelang, Algemene Waterschapspartij en Gewest NH/U KNSB. In totaal zijn er 23 zetels verkiesbaar in het algemeen bestuur.

Dijkgraaf Luc Kohsiek is blij met het grote aantal kandidaten: "Dit toont de betrokkenheid van onze inwoners aan bij de taken van het waterschap. Steeds meer mensen zijn zich bewust van het belang van droge voeten en voldoende schoon, zoet water. En dat dit in ons werkgebied, Noord-Holland boven het Noordzeekanaal, niet vanzelfsprekend is. Ik ben blij dat deze 296 kandidaten de kiezers willen overtuigen van hun ideeën over het waterschap en de toekomst van het waterbeheer." De komende tijd gaan de partijen campagne voeren om hun standpunten bij de inwoners onder de aandacht te brengen. Meer informatie over de waterschapsverkiezingen en de partijen die deelnemen is te vinden op www.hhnk.nl/waterschapsverkiezingen.

 

Verkiezingen

Op 18 maart kunnen inwoners van het waterschap stemmen voor het algemeen bestuur van het waterschap én voor provinciale staten. De laatste waterschapsverkiezingen waren in 2008 toen nog via de brief-in-brief-methode werd gestemd. Door een wetswijziging vinden de verkiezingen voortaan met het rode potlood plaats en hoeven kiezers maar één keer naar de stembus voor twee verkiezingen.

 

 


Rubriek: Politiek


Hier lees je alles wat er in ons Omring-gebied gebeurt deze week
Mogen er van u strandhuizen komen op de stranden van Petten, Callantsoog, Groote Keeten en Sint Maartenszee. Ondernemers vinden vaak: meer gasten, meer omzet. Natuur- en stilte-liefhebbers willen de kust het liefst zo ongerept mogelijk houden
Ja, zet die strandhuizen er maar neer

Nee, hou de kust ongeschondenJa, zet die strandhuizen er maar neer 46
Nee, hou de kust ongeschonden 208