Vierde ACON autocross seizoen in Sint Maarten: pas een kampioen lijkt al zeker
Woensdag 10 Juli 2013
SINT MAARTEN- Zondag 14 juli wordt de vierde ACON-autocrosswedstrijd van het seizoen 2013 georganiseerd. Na afloop van deze race op het circuit aan de Breelandsweg in Sint Maarten gaat het eindklassement in de verschillende crossdisciplines al redelijk zichtbaar zijn. Weliswaar volgen er dan nog twee wedstrijden, maar de praktijk leert dat - na het ‘vakantie’-treffen - het onderlinge puntenverschil tussen de coureurs zichtbaar is toegenomen.

De enige die al bijna zeker is van een komend kampioenschap is Bergenaar Patrick Hoexum in de keverklasse. Hij heeft door het winnen van de eerste drie races maar liefst 47 wedstrijdpunten meer verzameld dan stalgenoot Johan Goos (Schoorl). Bij een volgende zege van Hoexum kan de lauwerkrans al worden klaargelegd. Derde bij de kevermannen is Westzaner Gerrit Brinkman met precies vijftig punten achterstand op de koploper.

In de drie andere afdelingen zijn de verschillen nog miniem. Binnen de grote rodeogroep is de Fries Wybe de Vries (Hantum) de aanvoerder. Grootebroeker Huib Smit zit hem op de hielen met vier punten minder. Nummer drie in de rij is opnieuw een Friese coureur. Namelijk Auke Osinga uit Oosthem, met 21 verschilpunten ten opzichte van zijn provinciegenoot.

Lowie Hoedt jr. uit Heerhugowaard is de leider in de nieuwe super standaardklasse. Robin de Ruiter (Sint Maarten) volgt met slechts vijf puntjes verschil. Het gat tussen leider Hoedt en de derde plaats van Texelaar Jan Willem Koorn is beduidend groter met maar liefst 40 wedstrijdpunten. De ACON-organisatie hoopt ook deze keer weer op toename van het aantal deelnemers in de kersverse ‘super’-groepering.  

Bij de zware stockcars is nog echt van alles mogelijk, met vijf rijders binnen een verschilmarge van slechts negen punten. Hierbij zet maar liefst een kwartet Noorderlingen heel duidelijk de toon. De enige regio-coureur - die zich op een tweede plaats heeft genesteld - is Heilooënaar Fred Hink. Hij hijgt kopman Jan van der Iest (Harkema) van heel dichtbij in de nek op twee punten. Voor de Drent Koen Maris (Roden) is het gat dubbel zo groot met vijf stuks. De Friezen René de Groot en Bate Feenstra volgen gebroederlijk op plek vier en vijf, met een verlies-score van negen wedstrijdpunten in vergelijking met Van der Iest.

De manches tijdens het vierde treffen beginnen om precies twaalf uur en de finales gaan vanaf vier uur van start. De entree voor volwassenen bedraagt € 8 en voor de jeugd tot twaalf jaar € 2.       


Rubriek: sport


Hier lees je alles wat er in ons Omring-gebied gebeurt deze week
Mogen er van u strandhuizen komen op de stranden van Petten, Callantsoog, Groote Keeten en Sint Maartenszee. Ondernemers vinden vaak: meer gasten, meer omzet. Natuur- en stilte-liefhebbers willen de kust het liefst zo ongerept mogelijk houden
Ja, zet die strandhuizen er maar neer

Nee, hou de kust ongeschondenJa, zet die strandhuizen er maar neer 46
Nee, hou de kust ongeschonden 209