Tweede editie autocross-races 2013 Sint Maarten van start op eerste pinksterdag
Zaterdag 18 Mei 2013
SINT MAARTEN- De tweede ACON-wedstrijd in 2013, op de autocrossbaan aan de Breelandsweg in Sint Maarten, gaat zondag 19 mei (Eerste Pinksterdag) precies om twaalf uur van start. Ruim 3600 toeschouwers bezochten de races tijdens de seizoenopening in april. De organisatie verwacht nu minstens zoveel publiek rond het circuit.

De presentatie van de nieuwe Super Standaardklasse viel tijdens het eerste treffen behoorlijk tegen, met maar drie deelnemers. De Alkmaarse Chantal Hoedt won daarin de demo-finale van Barry van Diepen (Zwaag), na de opgave van Robin de Ruiter uit Sint Maarten. Het ACON-bestuur is er alles aan gelegen om zich te revancheren voor deze miskleun. Overleg met de ACO-crossclub in oostelijk West-Friesland moet leiden tot een alleszins redelijk aantal coureurs voor de Pinksterstrijd in de kersverse discipline. In de drie andere crossafdelingen meldden zich 140 coureurs in het rennerskwartier voor de eerste editie in 2013. De verwachting is dat ook dit aantal ruimschoots zal worden overtroffen. De winst in de ouverture was voor rodeoman Huib Smit (Grootebroek), Bergenaar Patrick Hoexum bij de kevers en de Friese zware stockcarcoureur René de Groot. Vanuit de organisatie - bij monde van secretaris Hans Kruijer uit Petten - valt te beluisteren dat de nieuwe bestuursleden, Willem Bas uit Warmenhuizen  en Langedijker Jaap Nauta respectievelijk verantwoordelijk voor de technische controle en de coureursregistratie, hun taak enthousiast hebben opgepakt. Voor de verwerking van uitslagen en de registratie van onderlinge puntenstanden in de crossklassen is enige assistentie welkom. Digi-techneuten kunnen zich melden in de jury-accommodatie.

Wie behalve de manches (vanaf het middaguur op het programma) ook de finales wil zien, dient uiterlijk om vier uur aanwezig te zijn. Entree € 8 voor volwassenen en €  4 voor de jeugd vanaf 12 jaar.

 


Rubriek: sport


Hier lees je alles wat er in ons Omring-gebied gebeurt deze week
Mogen er van u strandhuizen komen op de stranden van Petten, Callantsoog, Groote Keeten en Sint Maartenszee. Ondernemers vinden vaak: meer gasten, meer omzet. Natuur- en stilte-liefhebbers willen de kust het liefst zo ongerept mogelijk houden
Ja, zet die strandhuizen er maar neer

Nee, hou de kust ongeschondenJa, zet die strandhuizen er maar neer 46
Nee, hou de kust ongeschonden 209