Vier blauwe vlaggen voor Schagen: zeewater en stranden kustplaatsen Callantsoog, Petten, Sint Maartenszee en Groote Keeten totaal veilig en schoon
Vrijdag 17 Mei 2013
NOORDKOP- De kustplaatsen van de gemeente Schagen ( Petten, Callantsoog, Groote Keeten) zijn totaal veilig en schoon. Zij kregen daarom van een internationale jury vier blauwe vlaggen toegekend.

De Internationale Jury voor de Blauwe Vlag van FEE International in Denemarken heeft dit jaar in Nederland 153 Blauwe Vlaggen toegekend, waaronder vier voor gemeente Schagen. De blauwe vlaggen van Schagen wapperen binnenkort op de stranden van Groote Keeten, Callantsoog, Sint Maartenszee en Petten.

De Blauwe Vlaggen 2013 zijn op 16 mei uitgereikt aan 52 Nederlandse stranden aan de kust, 6 recreatiestranden in het binnenland en 95 jachthavens. De uitreiking vond plaats op 16 mei op Jachthaven Rhoon en werd gedaan door Lenie ’t Hart van Zeehondenchrèche Pieterburen. Namens gemeente Schagen nam wethouder Sigge van der Veek de vlaggen in ontvangst. 

“We zijn heel blij met deze toekenning. De Blauwe Vlag zal straks trots op onze stranden wapperen. Het is voor onze inwoners en toeristen een positief en herkenbaar symbool. Gemeente Schagen is hier trots op. Dit compliment geven we graag door aan onze paviljoenhouders, reddingsbrigade en anderen die zich hebben ingespannen voor deze erkenning,” zegt wethouder Van der Veek.

Veilige en schone stranden en jachthavensDe Blauwe Vlag is een internationale onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die veilig en schoon zijn. In de praktijk betekent dit dat genomineerden moeten voldoen aan een aantal belangrijke criteria zoals schoon (zwem)water, goede sanitaire voorzieningen en een hoge mate van veiligheid. De Blauwe Vlag is één jaar geldig: jaarlijks wordt opnieuw aan de hand van controles bekeken of de stranden en jachthavens nog aan de vereisten voldoen.Blauwe VlagMet de Blauwe Vlag-campagne in Nederland betrekt de Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit (KMVK) overheden, ondernemers en recreanten bij de zorg voor schoon en veilig water, mooie natuur en een gezond milieu en duurzame jachthavens. Voor de toerist en recreant is de Blauwe Vlag het internationale herkenningssymbool voor veilig en schoon zwemwater, goede stranden en schone en veilige jachthavens. De internationale toekenning van de Blauwe Vlaggen geschiedt door de Foundation for Environmental Education (FEE), een onafhankelijke internationale organisatie.


Rubriek: sport


Hier lees je alles wat er in ons Omring-gebied gebeurt deze week
Mogen er van u strandhuizen komen op de stranden van Petten, Callantsoog, Groote Keeten en Sint Maartenszee. Ondernemers vinden vaak: meer gasten, meer omzet. Natuur- en stilte-liefhebbers willen de kust het liefst zo ongerept mogelijk houden
Ja, zet die strandhuizen er maar neer

Nee, hou de kust ongeschondenJa, zet die strandhuizen er maar neer 46
Nee, hou de kust ongeschonden 209