Dijk te Kijk open op Tweede Paasdag: Kom en beleef de dijk in Petten
Dinsdag 26 Maart 2013
PETTEN- Zonder dijken kunnen we in grote delen van Noord-Holland niet wonen, werken en recreëren. Daarom onderhoudt en versterkt het hoogheemraadschap heel veel dijken. Ook de Hondsbossche Zeewering in Petten wordt binnenkort versterkt. Wil je meer weten over vroeger en nu en wat we gaan doen met de Hondsbossche Zeewering, kom dan naar bezoekerscentrum Dijk te Kijk in Petten. Vanaf Tweede Paasdag is iedereen zes dagen per week van harte welkom. Der toegang is gratis.

De tentoonstelling ‘De dijk verzwaard, het land bewaard’ in Dijk te Kijk, is genoemd naar het opschrift op de gedenksteen in de zeewering bij Petten. De steen herinnert aan het op Deltahoogte brengen van de Hondsbossche Zeewering  in periode 1977-1980.

 

Nog steeds geldt dat goede dijken en dijkbeheer essentieel zijn. De centrale boodschap van de tentoonstelling is dan ook: ‘Zonder dijken kunnen we in grote gebieden van Noord-Holland niet wonen’. Bezoekers worden via de tentoonstelling meegenomen van verleden en heden naar de  toekomst, ofwel: van het eerste zanddijkje uit de 15e eeuw via de huidige zeewering naar actuele informatie over de plannen voor kustversterking van de Zwakke Schakels in Petten en Callantsoog.

 

Droppie de dijkwacht

Een bezoek aan Dijk te Kijk is een leuk uitje voor volwassenen, maar zeker ook voor kinderen. Met vestje, petje, verrekijker en vragenlijst kunnen ze met hun ouders, opa of oma de Hondsbossche Zeewering op als Droppie de Dijkwacht. Leuk en leerzaam! Een leuk gezinsuitje dus voor Tweede Paasdag.

 

Gratis toegang

Nieuwsgierig? Van 1 april tot 1 november zijn bezoekers van dinsdag t/m zondag van harte welkom in bezoekerscentrum Dijk te Kijk, Strandweg 4 te Petten.

De toegang is gratis. Scholen en groepen graag van tevoren even aanmelden via:

0226 – 381455 of dijktekijk@hhnk.nl


Rubriek: sport


Hier lees je alles wat er in ons Omring-gebied gebeurt deze week
Moet er voor de kleine vergrijpen ( fietsen zonder licht, bromfietsen zonder helm, fietsen op de stoep, weggooien (Verpakkings-) papier op straat) meteen een boete uitgedeeld worden van 15 euro..?
Ja

0NeeJa 466
0Nee 21
Wie wordt er winterkampioen in de eredivisie voetbal..?
Vitesse

AZ

0Ajax

PSV

FC Utrecht

FeyenoordFeyenoord 5
AZ 10
FC Utrecht 2
PSV 22
Vitesse 1
0Ajax 10