Atoomreactor Petten blijft nog een maand dicht, koeling nog steeds niet ok
Dinsdag 19 Maart 2013
PETTEN - De kernreactor in Petten blijft nog zeker anderhalve maand dicht. Een probleem met het interne koelwatersysteem is nog niet opgelost en daarom wordt de reactor niet voor begin mei herstart. Dat heeft exploitant NRG dinsdag bekendgemaakt.

De kernreactor was sinds 11 november buiten gebruik wegens een geplande onderhoudsbeurt. Daarbij kwamen de problemen aan het licht.

In zowel 2008 als 2010 was de reactor een halfjaar buiten bedrijf. Toen waren er andere defecten aan het koelsysteem. Dat leidde internationaal tot een tekort aan medische isotopen. Dat zijn radioactieve stoffen die in de gezondheidszorg gebruikt worden om bijvoorbeeld tumoren op te sporen en te behandelen. De reactor in Petten neemt bijna een derde van de wereldwijde productie van isotopen voor zijn rekening. Dagelijks worden zoín 24.000 patiŽnten over de hele wereld behandeld met Pettense isotopen.


Rubriek: sport


Hier lees je alles wat er in ons Omring-gebied gebeurt deze week
Moet er voor de kleine vergrijpen ( fietsen zonder licht, bromfietsen zonder helm, fietsen op de stoep, weggooien (Verpakkings-) papier op straat) meteen een boete uitgedeeld worden van 15 euro..?
Ja

0NeeJa 466
0Nee 21
Wie wordt er winterkampioen in de eredivisie voetbal..?
Vitesse

AZ

0Ajax

PSV

FC Utrecht

FeyenoordFeyenoord 5
AZ 10
FC Utrecht 2
PSV 22
Vitesse 1
0Ajax 10