Atoomreactor Petten blijft nog een maand dicht, koeling nog steeds niet ok
Dinsdag 19 Maart 2013
PETTEN - De kernreactor in Petten blijft nog zeker anderhalve maand dicht. Een probleem met het interne koelwatersysteem is nog niet opgelost en daarom wordt de reactor niet voor begin mei herstart. Dat heeft exploitant NRG dinsdag bekendgemaakt.

De kernreactor was sinds 11 november buiten gebruik wegens een geplande onderhoudsbeurt. Daarbij kwamen de problemen aan het licht.

In zowel 2008 als 2010 was de reactor een halfjaar buiten bedrijf. Toen waren er andere defecten aan het koelsysteem. Dat leidde internationaal tot een tekort aan medische isotopen. Dat zijn radioactieve stoffen die in de gezondheidszorg gebruikt worden om bijvoorbeeld tumoren op te sporen en te behandelen. De reactor in Petten neemt bijna een derde van de wereldwijde productie van isotopen voor zijn rekening. Dagelijks worden zoín 24.000 patiŽnten over de hele wereld behandeld met Pettense isotopen.


Rubriek: sport


Hier lees je alles wat er in ons Omring-gebied gebeurt deze week
Mogen er van u strandhuizen komen op de stranden van Petten, Callantsoog, Groote Keeten en Sint Maartenszee. Ondernemers vinden vaak: meer gasten, meer omzet. Natuur- en stilte-liefhebbers willen de kust het liefst zo ongerept mogelijk houden
Ja, zet die strandhuizen er maar neer

Nee, hou de kust ongeschondenJa, zet die strandhuizen er maar neer 46
Nee, hou de kust ongeschonden 209